Author Topic: DIY интерконекциски кабли  (Read 1804 times)

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2918
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
DIY интерконекциски кабли
« Opened on 17.02.2015, Tuesday, 11:17:50 (Edited 14.04.2018, Saturday, 19:21:20) »
Вчера ги направив за еден член на форумот, проводниците се од полна жица 0,5mm 99,9% чисто сребро во памучна изолација, прицврстени на подебело јаже како носач и навлечен бужир врз се тоа. Конекторите се некои fancy со стегање за да не е се извлекуваат. Вкупната должина е скоро пола метар.
На крај и не излегоа лошо... :)People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline DrTubeR

 • Ентузијаст
 • **
 • Posts: 70
 • Gender: Male
Одг: DIY интерконекциски кабли
« Reply #1 on 17.02.2015, Tuesday, 12:08:50 (Edited 17.02.2015, Tuesday, 12:11:50) »
Ептен си профи, браво!

Инаку, и јас користам полн кабел (бакарен). Начекав квалитетен 6Е категорија и сум презадоволен.

Еве неколку слики(имав бела гума за затегање, црната ми беше при крај):Не ги користам сите 8 жици, користам 4 и ги уплетувам.


Offline Otpor

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 159
 • Gender: Male
Одг: DIY интерконекциски кабли
« Reply #2 on 17.02.2015, Tuesday, 12:16:36 (Edited 17.02.2015, Tuesday, 12:18:31) »
E и јас да се пофалам  ;) Ова се моите ,самоделски  ;DКОристени се Неутрик голд платед конектори со OFC проводник во памучна изолација...
,,Алчните за пофалба секогаш имаат мали заслуги,,

Плутарх, двесте и кусур и некоја година П.Н.Е

Offline DrTubeR

 • Ентузијаст
 • **
 • Posts: 70
 • Gender: Male
Одг: DIY интерконекциски кабли
« Reply #3 on 17.02.2015, Tuesday, 12:26:49 »
Лике :)

Само да не се убаци некој со „Аудиофилски“ ... уствари, ќе не насмее :)

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2918
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: DIY интерконекциски кабли
« Reply #4 on 17.02.2015, Tuesday, 12:30:15 »
Ако не се лемени точно на полноќ на млада месечина не се аудиофилски... :D
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline DrTubeR

 • Ентузијаст
 • **
 • Posts: 70
 • Gender: Male
Одг: DIY интерконекциски кабли
« Reply #5 on 17.02.2015, Tuesday, 12:32:53 »
Да, и ако не се ролани на препони на девица, точно во тоа време (како сто напомена) и при тоа, не се лемени со леткум чиј напонски кабел не е аудиофилски .... ништо од бизнисот :)

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2918
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: DIY интерконекциски кабли
« Reply #6 on 17.02.2015, Tuesday, 12:44:40 »
Јас кај мене дома чисто сумњам дека ќе чујам некоја разлика меѓу овие и „обични“ интерконекти (ама да не се ептен некои пазарски) од проста причина што немам таква опрема нити пари да ја купам (а и да имам, ќе ги дадам за друго, ама тоа е друга тема 8)) кај што ќе можам да ловам нијанси во звукот, ама секој со својот ум, кого го има фатено „вирусот“ ќе плете и сука кабли по цели денови и вечери и не можеш да го разубедиш дека не звучат подобро од другите... ;)
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline Otpor

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 159
 • Gender: Male
Одг: DIY интерконекциски кабли
« Reply #7 on 17.02.2015, Tuesday, 13:22:32 »
Не вирус,а бре болест ме има фатено... :D  ;) Шегата настрана,сепак тоа го гледам како едно хоби,ништо повеќе ,ништо помалку..а за плетењето, да ми стасаат конекторите па ќе го постирам кабелот за напојување што го правев за монструмот во А класа.
,,Алчните за пофалба секогаш имаат мали заслуги,,

Плутарх, двесте и кусур и некоја година П.Н.Е

Offline didy

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 415
 • Gender: Male
Одг: DIY интерконекциски кабли
« Reply #8 on 17.02.2015, Tuesday, 22:49:59 »
може за тестирање кај мене, поточно кај еден близок аудиофил, кој ги разликува по карактериситки  ;D
во Скопје еден  Лазо ги прави подобри и од профи, според проценките на аудиофилот со реноме ;D ;D

Offline aleksandar94

 • Ентузијаст
 • **
 • Posts: 74
 • Gender: Male
Одг: DIY интерконекциски кабли
« Reply #9 on 31.01.2016, Sunday, 11:16:48 »
Еве ги и моите, со коаксијален кабел должина 1м + и по еден феритен прстен.