Имаме ласерски мауси од 490 ден.- 560 -680 ден.А4 теч .Предноста им е што имаат можност на секаква подлога ( и на стакло) да работат нормално,имаат копче за двоклик...
Какво е тоа копче за двоклик? И дали работат на подлоги како дрво, бела подлога (обоена маса со бела боја) и други некои чудни подлоги? Јас имам дома еден ласерски маус (моментално него го користам за PC-то што ми е во соба) и добро работи, но знае некогаш да се „заглави“ и сам да си мрда pointer-от (не знам како да го опишам движењето
, изгледа како да има слаб земјотрес на екранот кога ќе почне така да се мрда pointer-от
). Бидејќи е овој ласерки маус прилично стар (најверојатно неколку години, 2007-ма или 2008-ма е купен најверојатно), прашањето ми е дали ги имаат подобрено ласерските мауси во денешно време или можно е пак да почне да ми прави така? Немам ништо против да платам и поголема сума на пари за маус, само да знам дека нема проблеми да ми прави со вакви „неочекувани движења“ и коси движење (некогаш знае и на тоа да ми прави проблеми, на пример, пробувам на косо да го движам pointer-от, ама на мали растојанија, пример, треба да нацртам кратка коса линија, и линијата што ќе ја нацртам не е коса, туку е цик-цак
, вертикално-хоризонтална
).
Го поврзувам кај мене на компјутер и гледам иде ама полош е од оптички маус а и диодата не се гледа со голо око дека свети.
Јас колку што знам, ласерските обично не светат, тие се IR ласерски мауси
.