стк некоја имат сигурно 2х40, иначе да, со тда 2 моноблока треба да прајш. Инаку нема да може некои си јаки струи да повлече, прово 100вати музичка снага е, значи 60-70 синус е, а и напонот е мал, така да нема да може многу многу да влече. А и да повлече, ако има некој волт пад само ќе има некоја дисторзија, ќе намалиш малце и тоа е
Добро, да тоа во право си, ама да мотам цело трафо само за да добијам 12V излезен напон... некако не гледам поента :S.
а да си направиш засилувач некој со транзистори или мосфети нема ли да ти биде подобро???
Сакам нешто компактно да биде и со заштита од краок спој. Ако го правам со MOSFET-и или со транзистори, ќе треба да правам посебен степен за заштита, ова она :S. Не дека не можам да го направам, ќе одзема простор, планирам да бдие компактно
.
Нема со таа снага со внатрешно дефинирано.Земи си два комада моно TDA7296, со 2х25V имаш 2х35W. Има TDA7265 послабо е,испод 2х30W али стерео е.
Има, ама сите работат на 12V :S. Не знам дали е дефинирана музичка моќност или синусна во datasheet-овите, како и да е, или е премала моќноста, или е премал работниот напрон или и двете :S.
Го видов datasheet-от на TDA7296, премногу екстерни компоненти има колото, со ист број на компоненти можам сам да си го дефинирам засилувањето на LM4780, плус, за моноблок, премногу излезни пинови има, LM4780 е FlexaWatt 25 куќиште, слично на TDA7296 и згора на тоа е стерео (плус, го имам на лагер
), така да, изгледа со него ќе го градам засилувачот
.
Благодарам на сите за предлозите, но, за жал, нитуедна од понудените опции не ми одговара баш многу :S. Очигледно тоа што го барам го нема нитуеден интегриран засилувач, иако сум сигурен дека може релативно лесно да го направат ако сакаат фирмите, но, тоа е тоа :S. Најблиску до тоа што ми треба е LM4780
, максимална излезна моќност има 2 X 60W RMS, но јас ќе го ограничам надворешно да дава максимална моќност од 2 X 40W, да не го преоптеретувам трафото, сепак, јадрото може да издржи моќност од околу 100W
.