EDIT: Гига ај види дали ти е ова тоа window blinds http://download.cnet.com/WindowBlinds/3000-2072_4-10026826.html
Знам знам, си најдов јас пиратски верзии од софтверот (бидејќи се плаќа
), но не можев правилно да ја инсталирам темата, не работат како што треба верзиите под XP, гледав и по форуми, поновиве верзии се пред се наменети за Win7, а постарите пак не можам да ги најдам, односно ги најдов, ама бидејќи се „распар“ краковите, не функционираат :S. Како и да е, се откажав, одличен skin е, ама изгледа не ќе можам адекватно да го применам на XP/Server 2003 :S.
А, и уште една работа, сега ми текна, Server 2003 нема опција за themes и theme support, по default, он си ја има темата Windows Classic, но само со patch-увани библиотеки може да се инсталира theme support, плус нема fast user switching ability, а и тоа е потребно да го има за да работи како што треба WindowBlinds, така да, се откажав, многу работа за малку ќеиф, и онака ќе ми здосади темата за месец или два
.
ПС: Можеби ќе побарам нешто на net, случајно некој да не направил installer што инсталира fast user switching ability на Server 2003, но не верувам, ќе расчепкам, ако случајно најдам нешто, ќе пишам, и другите ако сакаат да знаат и да си инсталираат
, нешто како туториалче најверојатно ќе биде
.
GigaWatt,тргна работава .Само што го инсталирав VRT и нормално си се уклучи,без никаков проблем .А и темата ја инсталирав,таа ти што ја сакаше хаха
Да да, ептен е добра темата, не сум се „попалил“ толку по тема, ја има истава тема на MiniPE XT, ама не знаев која е, па морав малку да „копам“ по net-ов за да дознаам
.
ПС: Како успеа да го пуштиш VRT под Win7, нели не сакаше да се подигне?
ППС: Ова е уште побитно, може ли некако Win7 да се преправи да изгледа како класичната Windows тема? Има за Win7 Windows Classic, едно програмче кое се инсталира и ти го враќа назад класичното Start мени, класичниот изглед на Windows Explorer, ама не може да се намали Taskbar-от, да биде тенок, како на класичната тема, и да нема толкави икои и без текст, сакам да има мали икони и текст од програмата, значи вака да биде:
http://img862.imageshack.us/img862/2966/shot0019k.jpg
Барав нешто на net, ама не најдов некое корисно решение :S.