Шасијата е 1769EL, не е слична со нитуедна друга, иако CTX имаат повеќе шасии кои почнуваат со 1769 . Види, ако начекаш нешто, парати ми на mail . Или евентуално тука на форум да го upload-ираш .
Aj види гига ова во атачмент дали ќе ти заврши работа...
Мислам дека е тоа,да не барам!
Знам, таа е шемата, ја имам таа, ама скенот е за никаде, половина од компонентите на main board (последната страна од pdf фајлот) не се ни читаа... ма претерав, сите не се читаат освен врз база на нагаѓање, на пример знам дека C122 е во гранката со RXXX (не се чита) и сега барам каде е C122 и сите компоненти околу него потоа ги барам, бидејќи освен тој, нитуедна друга компонента во таа секција не се чита :S. Подобро да работев без сервисна, вака само се мачам да прочитам, ништо повеќе :S. Да не ја најдев барем, да знаев да не се мачам :S.
Ај нема везе, тоа е тоа, да ми одговореа од CTX можеби и ќе ја добиев шемата, ама сега, тоа е тоа :S.
Евентуално некој да не знае на која шасија е еквивалент оваа, тоа би ми помогнало, ако евентуално има некои еквиваленти, на пример некоја шасија 1969EL (како за 19" модел од истиот производител, дека 17-ката пред името на шасијата најверојатно ја означува големината на екранот
) сигурно би била слична (ако не и иста, евентуално да се разликува каскадата и излезниот транзистор за хоризонталниот отклонски степен и евентуално колото за вертикалниот отклонски степен). Ако некој знае некој сличен модел, нека пише, па ќе се upload-ира шемата
. Ако сакате можам да пишам кој процесор и меморија (па и некои други кола) ги има оваа шасија, па да пробате да најдете сервисна шема (или само шема) за слична шасија, само со поголем екран
.