Author Topic: Случајни муабети  (Read 417615 times)

Offline Atanas

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 706
 • Gender: Male
Re: Случајни муабети
« Reply #7455 on 03.01.2020, Friday, 14:17:44 »
Среќна Нова Година на сите и среќни празници.

Offline Toma

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1480
 • Gender: Male
 • Доблесно е да си дрзок а да помагаш!!!
Re: Случајни муабети
« Reply #7456 on 16.01.2020, Thursday, 20:55:29 »
Дали некој знае како овчарите од Шипковица го викаат волкот?
Ако некој знае а знаеш дека знае, следи го
Ако некој знае а не знае дека знае, укажи му
Ако некој не знае а знаеш дека не знае, покажи му
Ако некој не знае а не знае дека не знае, бегај од него!!!

Offline krema

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 578
 • Gender: Male
Re: Случајни муабети
« Reply #7457 on 16.01.2020, Thursday, 21:27:20 »
Не, а баш ме интересира.


Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12427
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Случајни муабети
« Reply #7458 on 16.01.2020, Thursday, 21:49:48 »
Е како го викаат ;D?
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline Toma

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1480
 • Gender: Male
 • Доблесно е да си дрзок а да помагаш!!!
Re: Случајни муабети
« Reply #7459 on 17.01.2020, Friday, 13:07:02 »
Не знам ниту јас, ама комшиите од Бродец велат дека овчарите од Шипковица не го викаат туку тој доаѓа сам или со другарите!
Ако некој знае а знаеш дека знае, следи го
Ако некој знае а не знае дека знае, укажи му
Ако некој не знае а знаеш дека не знае, покажи му
Ако некој не знае а не знае дека не знае, бегај од него!!!

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3802
 • Gender: Male
Re: Случајни муабети
« Reply #7460 on 17.01.2020, Friday, 19:24:57 »
Хехе, ова го знаев за мувите, како ги викате дома-никој не ги вика, сами идат.

Offline Toma

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1480
 • Gender: Male
 • Доблесно е да си дрзок а да помагаш!!!
Re: Случајни муабети
« Reply #7461 on 17.01.2020, Friday, 22:29:27 »
Како ќе сместите четири слонови во Hummer H2 ?

Ако некој знае а знаеш дека знае, следи го
Ако некој знае а не знае дека знае, укажи му
Ако некој не знае а знаеш дека не знае, покажи му
Ако некој не знае а не знае дека не знае, бегај од него!!!

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12427
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Случајни муабети
« Reply #7462 on 18.01.2020, Saturday, 02:10:34 »
Ги овораш вратите, ги ставаш сите четири слонови, ги затвораш вратите :P :D.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline Mkdsime

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 120
Re: Случајни муабети
« Reply #7463 on 18.01.2020, Saturday, 11:27:19 »
Code: [Select]
https://www.kleintools.com/content/tm-wearables

Offline Toma

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1480
 • Gender: Male
 • Доблесно е да си дрзок а да помагаш!!!
Re: Случајни муабети
« Reply #7464 on 18.01.2020, Saturday, 11:53:36 (Edited 18.01.2020, Saturday, 18:07:46) »
Ги отвораш вратите, ги ставаш сите четири слонови, ги затвораш вратите :P :D.
Секако дека може така!
А може и вака, два слона на предните седишта и два слона на задните седишта!
Е сега се поставува прашање, која врата прво ќе се отвори и кој од тие четири слонови ќе се смести на седиштето за возачот а кој на седиштето за совозачот?
Ако некој знае а знаеш дека знае, следи го
Ако некој знае а не знае дека знае, укажи му
Ако некој не знае а знаеш дека не знае, покажи му
Ако некој не знае а не знае дека не знае, бегај од него!!!

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12427
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Случајни муабети
« Reply #7465 on 19.01.2020, Sunday, 10:44:03 »
Code: [Select]
https://www.kleintools.com/content/tm-wearables

Часовник унимер ??? ;D. Закон! Штета што не поднесувам часовник на рака :-\.

Е сега се поставува прашање, која врата прво ќе се отвори и кој од тие четири слонови ќе се смести на седиштето за возачот а кој на седиштето за совозачот?

Прави некоја разлика кој слон каде се става?
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline Toma

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1480
 • Gender: Male
 • Доблесно е да си дрзок а да помагаш!!!
Re: Случајни муабети
« Reply #7466 on 19.01.2020, Sunday, 13:50:04 »
Прави некоја разлика ама воопшто не е до толку битна.
Впрочем тука лежи зајакот!
Ако некој знае а знаеш дека знае, следи го
Ако некој знае а не знае дека знае, укажи му
Ако некој не знае а знаеш дека не знае, покажи му
Ако некој не знае а не знае дека не знае, бегај од него!!!

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12427
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Случајни муабети
« Reply #7467 on 22.01.2020, Wednesday, 17:22:54 »
Quote from: krema

А кај ти е поршето ;D?
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline krema

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 578
 • Gender: Male
Re: Случајни муабети
« Reply #7468 on 22.01.2020, Wednesday, 19:37:34 »
За ферари збирам пари. :D


Offline Toma

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1480
 • Gender: Male
 • Доблесно е да си дрзок а да помагаш!!!
Re: Случајни муабети
« Reply #7469 on 26.01.2020, Sunday, 20:38:42 »
Е сега се поставува прашање, која врата прво ќе се отвори и кој од тие четири слонови ќе се смести на седиштето за возачот а кој на седиштето за совозачот?
Да не остане недоречено...
Прво се отвара вратата на возачот а потоа на совозачот!
На местото на возачот се пушта слонот што има положено возачки испит а на совозачкото место се пушта слонот кој е кандидат за полагање на возачки испит!
Ако некој знае а знаеш дека знае, следи го
Ако некој знае а не знае дека знае, укажи му
Ако некој не знае а знаеш дека не знае, покажи му
Ако некој не знае а не знае дека не знае, бегај од него!!!