Author Topic: Случајни муабети  (Read 313205 times)

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 11634
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Случајни муабети
« Reply #7020 on 01.04.2019, Monday, 17:43:57 »
Хммм... не знам ???... ај пробај отвори го преку proxy.aprilfools.1st.apr?
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline krema

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 412
 • Gender: Male
Re: Случајни муабети
« Reply #7021 on 01.04.2019, Monday, 19:51:10 (Edited 01.04.2019, Monday, 20:18:19) »
Со овој априлфулс (ако не е шега) ништо не отвара, пробав и со неколку други проксија и пак е исто.

едит:
Во меѓувреме пробано од различни уреди, телефон, лаптоп, втор PC, трет PC - секаде иста ситуација.

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 11634
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Случајни муабети
« Reply #7022 on 01.04.2019, Monday, 22:57:56 »
Оф леле, кутриот пробувал од секаде ;D. Мислев ќе сконташ ;D. Затоа го пишав тоа fake URL така ;D.

Нема везе, шега е ;). За да го направам screen shot-от, привремено направив disable на скриптата, ништо повеќе ;).

Се разбира, утре се се враќа во нормала ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3313
 • Gender: Male
Re: Случајни муабети
« Reply #7023 on 01.04.2019, Monday, 23:49:09 »
И кај мене се е ОК ;).

Гледате теткици по нетов, па потоа форумов ви е крив :D.
Е ај да не гледаме xD

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 11634
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Случајни муабети
« Reply #7024 on 02.04.2019, Tuesday, 00:25:24 »
Ајде бе, еве, да не мислите дека теткиците се криви, се е вратено во нормала :P ;D.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3313
 • Gender: Male
Re: Случајни муабети
« Reply #7025 on 02.04.2019, Tuesday, 12:50:17 »
И одолуглава ќе гледаме теткици :D

Offline krema

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 412
 • Gender: Male
Re: Случајни муабети
« Reply #7026 on 02.04.2019, Tuesday, 15:31:22 »
Овоа беше поштено возење за сите пари. :D

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 11634
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Случајни муабети
« Reply #7027 on 02.04.2019, Tuesday, 17:12:52 »
Извинете, шега беше, не беше злонамерно ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline krema

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 412
 • Gender: Male
Re: Случајни муабети
« Reply #7028 on 02.04.2019, Tuesday, 17:39:31 »
Имав претчуство дека е некоја скрипта, ама ај си викам да не е нешто самиот форум да закачил некој вирус затоа и успаничив.
Имаше вакви зезалици и порано како оној на гугл кој што личи како во огледало, најдов нешто ама не знам дали тоа беше. :)

Code: [Select]
https://elgoog.im/
Интересни се и овие да се погледнат. :)
Code: [Select]
https://elgoog.im/doabarrelroll/
https://elgoog.im/zergrush/
https://elgoog.im/zipper/
https://elgoog.im/breakout/

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 11634
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Случајни муабети
« Reply #7029 on 02.04.2019, Tuesday, 22:14:51 »
Леле, човече одлично :D. Што се не прават со PHP, да не ти се верува ;D.

Не знам дали забележавте како изгледаше stackoverflow за први арпил ;D.

It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3313
 • Gender: Male
Re: Случајни муабети
« Reply #7030 on 14.04.2019, Sunday, 18:14:43 »
Ван сите вери и религии (т.е. форумски првила) ама сметам дека треба да си се пофалиме со момчево
Code: [Select]
https://www.facebook.com/590926061056502/photos/a.652754911540283/1303545369794564/?type=3&eid=ARDyA-jOQgep2lviTR30Q1NNeKC4mp7WyVdLd3u3cwd8nrZerJGhdjDYRaaWJLprZ5KnpeD5JDwTahYu&__xts__%5B0%5D=68.ARDLy9_OUVPLbVxpavWDU82n25amEtjM4WUdKz8fHi8EqNyw5QaEPg2a_vwLzQBNzSlXYnKTUyD-lFMeHzoFsd6tezjauVN6YJCrQwfTz8Kf5KWWqljCQOjmlyruycqejb28fiUv532SxWgRa7NnO0XciNNT1JqdyJxlZQlsStNXiE6WYRvEQLMkz5ubc7we4d3Hh2xOpqon8oUhG012O6dF_ShNMiL2zOO9rgAkKm3Rp5ywmRoeS40I771AcjHMNZZeCLu04IiR1DJluiMqUvAc3f2ZdwdWgmn626h1DNrwuiof2eZZuEbEjs4-VlKGxghAmUiRZvE6ZHIEebr8TbB30Q&__tn__=EEHH-R

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 11634
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Случајни муабети
« Reply #7031 on 14.04.2019, Sunday, 23:49:58 »
Да да, како не, видов ;). Браво за дечкото, секоја чест ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline Atanas

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 648
 • Gender: Male
Re: Случајни муабети
« Reply #7032 on 15.04.2019, Monday, 10:55:47 »
Дали може да ми препорачате некои добри мотори (DC мотор, серво, степер) за Arduino/Raspberry Pi од кои имам фидбек ,односно повратна врска за ротациите, позицијата на моторите и слично? И треба да прават цели вртења (360 степени), бидејќи сакам да ги имплементирам во еден робот кој го направив. Засега користам обични DC мотори, но немам повратна врска од нив со што не се толку прецизни.

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 11634
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Случајни муабети
« Reply #7033 on 15.04.2019, Monday, 19:19:10 »
Ако се степ, не мора да имаш feedback за позиција. Степ мотори ретко прерипуваат (да не речам, скоро никогаш). Попрво ќе прерипа запчаник отколку самиот мотор ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline Atanas

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 648
 • Gender: Male
Re: Случајни муабети
« Reply #7034 on 15.04.2019, Monday, 19:20:34 »
Ми треба предлог затоа. Што би било најдобро?