не доаѓа со мали приклучоци (nozzles) за мали СМД.
Уште да доаѓаше
. Како ќе се продаваа лемни станици
.
Единствениот додаток од ebay што би фатил со Ø35мм е од 2 слика е на него да му се додадат тие приклучоци од 3 слика наменети се за Ø20мм или како што јас моментално си имам направено од лим 1 додаток околу 10мм е излезниот дијаметар не е најестетски направено но врши функција.
А издувот
. Како успеваш да го намалиш за да не дуваш компоненти околу пиштолот
. Или можеби од далеку дуваш
.
Колку време може да работи на max се распрашав во продавницата ми рекоа 2часа без престан да дува со најголемата темп. и најголемиот проток на воздух но по завршувањето да го вратам на првата позиција (50степени) со max проточен воздух да проработи некоја минута да се изладел.
Тоа автоматски го прават SMD лемните станици, само што целосно го гасат греачот и пумпата/електромоторот работат на максимум
.
Го имам користено да работи околу 400степени со мал проточен воздух без проблем но не ми затребало повеќе од 5мин. и секогаш после секое работење го враќам на 1вата позиција да се излади.
Паметно
. Ќе му го прдолжиш векот на траење и на греачот и на целиот уред
. Уште подобро е ако може да го модифицираш сосема да го изгасиш греачот и така да го оставиш да се лади, само да дува вентилаторот/електромоторот. Не мора да дува на максимална брзина, тоа и не е неопходно, но добро е да дува на целосно изгасен греач
.
[/center]
Јас имав слична идеја за преправка на бормашина, да додадам на неа од оние сајлите за гравирки и да ми биде наменета за обработка на материјали на мал број на вртежи, ама да има момент на сила, не како гравирката, голем број на вртежи, мал момент на сила
.
Во секој случај, добра ти е идејата, не би ми текнало
. Ако имаш слики од преправката, може мал туториал да направиш во секцијата за туториали
. Не е задолжително, се разбира
(во превод - ние пак ќе те сакаме
).
сите овие се кинески квалитет ја го скршив капачето за стегнување на бургијата (од мек метал беше не беше ни железо не се магнетизираше)...
Алуминиумски се футерчињата на овие сајлите што ги продаваат кај нас
. И еден колега се зезна и потоа си купи само футерче од eBay
.
Јас сепак најмногу го користам multi-chuck-от, најпрактичен ми е, ме мрзи да менувам чаури за различни големини на бургии и додатоци
.