интересни предлози за држачи ми даде Giga,фала ти Јас имав некои вакви од тие првите што ги постираше,но ги фрлив.Доста се јаки,ќе пробам да направам држач за Raspberry-во ако најдам еден.Таман дупки и типли имам поставено зад PC-во.Па и подобро на изглед ќе биде ако е со такви држачи,отколку со жица .
Да де,
. А и бесплатни се ако ги најдеш од стари кутии или пакувања
.
Јас ги користам, не се растегнуваат но може да се разресат краевите, ако се деси тоа стопи ги ивиците со запалка.
Аха, значи се од пластика, не памук
.
Не поради друго, ако ги земам, и онака најверојатно ќе ги сечам
, така да, добро е да се знае
.
ако сакаш ќе ти емам јас па некогаш низ центар може ќе се најдеме ќе ти ги дадам
дај ако најдеш фрли и некое метро и за мене по пат сум ти
Ај, чим ти е по пат, тркни и до Тинекс или Веро, три литро и пол Скопски и нешто грицки
.
Спомнавте монитори, па и јас сакам да ве прашам што мислите за мојата идеја. Имам дома 3 таблети кои се постари, но се со голем дисплеј. Идејата ми е дали може некако да се рециклираат, односно повторно да се употребат, но само дисплеите (или дисплејот, барем еден) ? Сакам да ги искористам за преносливи (portable) проекти со Raspberry Pi.
Би требало да може
. Дури мислам дека можно е и да можеш и touch-от да го искористиш
.
Не знам дали ги знаеш оние што LVDS универзалните контроли за дисплеи од лаптоп. Можно е да може да се прилагодат и за таблети
. А знам и еден колега мој кој се бафташе со вакви работи, преправаше нешто таблети со RPi врзуваше
... ако сакаш, ќе прашам
.
Па отвори и тема, што има везе
, барем посебно нека биде не вака збутано во оваа
.