Нема проблем
.
Јас имам инсталирано Android x86 во виртуелна машина и така ја подигам апликацијата. Значи ви треба да го направите следното.
1) Инсталирајте Android x86 во виртуелна машина или на некој стар телефон што не го користите, сеедно.
2) Не ставајте Google Account бидејќи ќе почне автоматски да инсталира updates за апликациите, тоа не ви треба.
3) Рачно инсталирајте ја ebay апликацијата, верзија 5.12.0.11. Побарајте на Goоgle "ebay apk 5.12.0.11", би требало да ја извади на некој сајт за offline download. Ако не можете да ја најдете, пишете, ќе post-ирам линк до неа.
4) Подесете си го ebay и PayPal account-от и тоа е тоа .
Јас обично ги ставам артиклите што сакам да ги купам во cart, преку desktop (browser), па потоа правам Checkout and pay преку апликацијата .
Во врска со ова, ако на некој му треба виртуелната машина, еве ја.
http://www.mediafire.com/file/14nq650x5bnjbxn/Android_7_1_R2_x86.7z
Симнете го фајлот, extract, инсталирајте VMware Player или VMware Workstation (било која верзија над 10), File --> Open, го посочувате кон Andorid 7.1.R2 (x86).vmx фајлот, стискате на Play копчето, ако ве праша VMware "did you copied or moved this virtual machine" клкнете на "I moved it" и тоа е тоа
. Во ebay апликацијата само треба да внесете username и password и ако плаќате преку PayPal, ќе треба да ги внесете и тие податоци, но откако ќе ви биде ариклот во cart и откако ќе кликнете на checkout (не commit to buy), тогаш ќе ве праша за PayPal credentials или евентуално ќе ви даде опција да ги внесете (scroll малку надолу низ checkout менито, ќе ја најдете PayPal опцијата
).
Ако некој има проблем и не се снајде, нека пише, ќе пробам наједноставно што можам, преку слики, да објаснам подетално
.
Не ставајте Google Account, ќе ја update-а ebay апликацијата, а колку што пробав, не функционира со најновата верзија на ebay апликацијата.
ПС: Препорачливо е да имате барем Core2 Duo со барем 2GB RAM за да можете да работите на виртуелната машина. Генерално земено, ќе работи со било која конфигурација, но најдобро е ако имате некој четворојадрен процесор со активни виртуелизации (Core2 Quad, Core i3, i5, i7) и 4GB RAM. Виртуелната машина ќе искористи 1GB од тој RAM, но може да подесите да користи и повеќе. Исто важи и за бројот на јадра кои ќе ги користи виртуелната машина, подесена е на 2, но може да користи и помалку и повеќе.