Ако зборуваш за сликите од Photobucket, да, може, но треба посебна скрипта да се пишува само за тоа... а и со секоја промена на API-то на Photobucket или некој друг host (членовите не го користат само Photobucket, го користат и tinypic, Postimage, imgur и други), ќе треба скриптата да се преправа.
Освен тоа, целата поента со ставањето на слики на други hosting сајтови беше да се заштеди на bandwidth и простор за hosting на форумов. Не дека сме во црвено, далеку од тоа, ама сепак, не сакавме да отидеме во црвено за 2 или 3 години, а имаше шанси тоа да се случи ако се дозволеше кој што сака да прикачува како attachment на форумов (мислам пред се на слики). Затоа беше направен тој „пресек“. Се што не е екстремно важно (слики од работи кои се продаваат, слики од комерцијални уреди, можеби и некои слики од изработени проекти) да се ставаат на екстерни host-ови, а се останато (шеми, програми, dump-ови, итн.) да остане како attachment на форумов. Е сега, никој не сметаше дека на сопствениците на Photobucket ќе им текне да го направат тоа што им текна и дека практично, сликите нема да може да се прикажуваат на форумот. Backup од сликите (барем јас лично) имам, така да, не е проблем да се вратат назад. Проблем е што се преку 3000 слики и ќе треба да се листа тема по тема за да се вратат назад :S.
Затоа пишав, а и пак ќе пишам. Ако некој има проблем, во некоја од темите не ги прикажува сликите, слободно нека пише. Ако сликите биле на мојот account, ќе бидат пак ставени назад. Ги симнав од Photobucket, значи имам backup од нив, не е проблем, секоја слика ќе се врати назад
. Само треба да побарате
.
Околу трафоата од микробанови печки, цените се тие, и јас толку ги имам земено (тогаш земав две, ми ги даде за 600, цена не сакаше да спушти).