Author Topic: Случајни муабети  (Read 414623 times)

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3801
 • Gender: Male
Re: Случајни муабети
« Reply #7425 on 26.11.2019, Tuesday, 15:08:18 »
Во бриколаж има добри кримп клешти за конектори, 1200 ден беа.

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12424
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Случајни муабети
« Reply #7426 on 26.11.2019, Tuesday, 15:41:14 »
Ова чисто информативно или ???.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3801
 • Gender: Male
Re: Случајни муабети
« Reply #7427 on 26.11.2019, Tuesday, 20:07:01 »
Да, оти тњшко се наоѓаат а и ан интернет се толку

Offline krema

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 578
 • Gender: Male
Re: Случајни муабети
« Reply #7428 on 26.11.2019, Tuesday, 21:54:50 »
За кој тип на конектори поточно?


Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3801
 • Gender: Male
Re: Случајни муабети
« Reply #7429 on 27.11.2019, Wednesday, 17:41:39 »
Папучи што ги викаме.  Вака и на рака лежат убаво.

Offline krema

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 578
 • Gender: Male
Re: Случајни муабети
« Reply #7430 on 27.11.2019, Wednesday, 18:27:38 (Edited 28.11.2019, Thursday, 13:53:57) »
Пред пола година ги гледав локално ваквите кримп клешти (чинам дека беа од познат бренд) за околу 700-800 денари.
Од китај мислам дека може да се набават поевтино.

Ако мислеш на ваквите „папучи“.Вакво нешто.

Code: [Select]
https://www.ebay.com/itm/293249582489


Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3801
 • Gender: Male
Re: Случајни муабети
« Reply #7431 on 27.11.2019, Wednesday, 19:44:11 »
Да такви. Не знам каков тип клешти си гледал овие нешто вака се
Code: [Select]
https://www.inventables.com/technologies/crimping-toolИма уште едни поефтини, ама поарно ги немаш одошто да ги имаш ними. Ако ти е успат можеш да ги сликниш  локалните. Инаку јас платив и 10$ пат. А и кај кинезиве се 15$+  + пат.

Offline krema

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 578
 • Gender: Male
Re: Случајни муабети
« Reply #7432 on 27.11.2019, Wednesday, 20:20:37 (Edited 28.11.2019, Thursday, 13:57:11) »
Оваа онака рандом ја најдов на ebay, мада мислам дека е добра.Уште една што мислам дека вреди за парите.

Code: [Select]
https://www.ebay.com/itm/392352013935


Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3801
 • Gender: Male
Re: Случајни муабети
« Reply #7433 on 27.11.2019, Wednesday, 23:02:40 »
Хмм.. добро е овие по локалниве продавници што мојш да ги видиш, вака н слика сите делуваат убаво, ама да не испадне дека е направена од некое лимче :)

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12424
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Случајни муабети
« Reply #7434 on 28.11.2019, Thursday, 13:58:15 »
Уште една што мислам дека вреди за парите.

Code: [Select]
https://www.ebay.com/itm/392352013935

Јас вакви нарачав, баш ги пробав, супер се ;).

Само нарачај од оние што имаат металик калапи за стегање. Оние црните не ги бива, и на други форуми читав. Калапите се менливи и може посебно да нарачаш такви, но за да не нарачуваш два пати, металикот се машински обработувани (не се лиени) и подобри се ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline Mkdsime

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 120
Re: Случајни муабети
« Reply #7435 on 28.11.2019, Thursday, 14:28:16 »
Да не знаете некој во Скопје алуминиум што заварува. Цевката на самиот точак кај што се става седлото ја скршив.

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3801
 • Gender: Male
Re: Случајни муабети
« Reply #7436 on 28.11.2019, Thursday, 15:41:49 »
Code: [Select]
https://www.google.com/search?q=zavaruvanje+na+aluminium+skopje&rlz=1C1GCEA_enMK855MK855&oq=zavaruvanje+aluminium+&aqs=chrome.2.69i57j0l3.6304j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8 :D

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3801
 • Gender: Male
Re: Случајни муабети
« Reply #7437 on 28.11.2019, Thursday, 15:43:23 (Edited 28.11.2019, Thursday, 19:10:10) »
.....
Овие што ги гледав не се отвараат под агол него рамномерно им се разделуваат челоустите (т.е. калапите) и се позгодни за работа.
Овие се најслични, а и најблизу до книпекс или некој heavy-duty алат по мое вредат за парите...
Code: [Select]
https://www.aliexpress.com/item/4000187434057.html

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12424
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Случајни муабети
« Reply #7438 on 28.11.2019, Thursday, 19:11:23 »
Овие што ги гледав не се отвараат под агол него рамномерно им се разделуваат челоустите (т.е. калапите) и се позгодни за работа.

Многу е сличен принципот, верувај ;). Има мала разлика, овие што ги имаш post-ирано најверојатно за нијанса појако стегаат, ама не верувам дека има некоја голема разлика ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3801
 • Gender: Male
Re: Случајни муабети
« Reply #7439 on 28.11.2019, Thursday, 19:43:24 »
Епа и цена не се кој знае колку разлика, на пример книпек се 120$ плус пат... И после куде су плеште