Така одат работите во денешно време... тоа е тоа.
Кратко и јасно, PC е PC, што ќе му зададеш, тоа ќе прави, поддршка има за се дур ти сакаш да го користиш. Практично, ако сакам може да користам и PI сега, проблем е само брзината на работа, не и самата машина
.
Затоа не сум љубител на smart уреди. Де ова имало, тоа немало, па нема updates, па камерата не му работела, па микрофонот зезал
... 90% од времето се за*баваш со „ова работи, она не работи, вчера ми падна, денес е ОК, ама утре не знам дали ќе работи“
. А да, и да не го заборавиме најголемиот проблем од сите,
Micro USB. Кој го измисли тоа ѓубре, бел ден да не види! Поглупав стандард за конектор од тој немам видено. И згора на тоа, им текна да го користат истиот и за полнење на уредите
. Тоа ти е, бизнис, како ќе се продаваат нови уреди ако не го зезнуваш конектор на секои 5, 6 месеци
.
Веќе не се ни замарам да ги менувам конекторите. Ако некој ми дојде со таков проблем, ги враќам назад, купи си нов уред. Немам намер да се за*бавам со такви работи веќе. Едно време и ги пеправав од такви на класични куржни, од оние малине, ама веќе немам нерви ни за тоа. Ај што не се исплати, него згора на тоа уште и знаат да ти се жалат „ама сега не можам да го полнам каде сакам
“, иако тоа сум им го предочувал на муштериите, со тоа што им напоменував дека вака, веќе нема да имаат проблеми со полнење на уредот и скршени конектори (кружен е, се врти како сакаш
). Ма не бе, не им се допаѓа
. Затоа, толку беше од мене и поправка на smart уреди. Помало од лаптоп веќе не фаќам да работам.