Ама ова изгледа е за се живо и диво, не само за Ni-Cd/Ni-Mh.
Не знам конкретно за овој, но еден колега зема од Кинезиве од ebay некој полнач на батерии со микроконтролер и подесување за начини на полнење, со константна струја или константен напон (секое од нив се подесува со аналоген повеќеобртен тример потенциометар)... искрено, тоа не ми остави некој добар впечаток бидејќи ги полни сите келии паралелно, ако ставиш повеќе ќелии. Ова пред се мислам од аспект на Li-Ion/Li-Po, бидејќи тие се проблематични и треба да пазиш кога ќе ги полниш. За Ni-Cd или Ni-Mh, би требало да биде добар и да брка работа
.
Овој од кој ти имаш ставено слика, да бидам искрен, по професионално изгледа, со LCD дисплеј, избирач за број на келии... сите салтанати. Тој на колегата имаше само еден LED дисплеј на кој менуваше прикажување за влезен и излезен напон, струја на полнење и моќност на полнење. И многу ми беше неразбирлив за подесување, има само еден тастер, па стискаш еднаш за бирање, па трепка нешто, па треба долго да стиснеш за да избереш, со кратко се менуваат модовите... не знам... некако комплициран ми беше за работа, ниеднаш не успеав да го подесам како што треба
.
Само не видов дали има опција за само една батерија
. Има дополнителни пинови за баланс, за приклучување измеѓу батериите, за да може да мери напон на секоја од нив?