Јеп До година и заено може.
Да да, дефинитивно
. Не сме имале форумска собиранка одамна
.
Него модификација на порака на тајмер е или... ?
Да. Мислам дека е подесено на ден или два моментално. Намерно беше така направено.
Прво беше одземено правото на корисниците да може да ги бришат нивните пораки. Зошто? Има логично објаснување за тоа. Некои корисници има лош нарав и сакаа по секоја „караница“ или несогласување со администрацијата да си ги избришат сите пораки на форумот. Ова само ја осиромашуваше секоја тема во која што имаа пишано нешто, а згора на тоа, одговорите од останатите корисници не правеа никаква логика
(имаш post од еден user, па по него, пак post од истиот user и се гледа дека фали нешто измеѓу ама не знаеш што е тоа
). Глупости на квадрат ако ме прашате мене, голем дел од нив многу детски се однесуваа (алооо, опрајте се луѓе, it's just a forum
), но што е, тука е, не можеме да ги „оправиме“ луѓето, но можеме да ги смениме правилата на игра. Затоа, забрането беше бришење на коментари... или можеби исто така беше поставено да биде на тајмер
(по ден или два да не може да ги избришат)... не ми текнува во моментов, но може да проверам ако некој се интересира
.
Потоа, најдоа друга финта. Си ја бришеа содржината од кометарите/одговорите
. Не ги оставаа празни, бидејќи не може коментар да биде празен (мора да има некоја содржина), но тоа не значи дека не можеа да ја модифицираат содржината на коментарот со содржина „јиаосдајнбкнб“... и чешај се потоа што значи тоа
. И затоа, повторно моравме да ги смениме правилата на игра - да забраниме менување на содржината на коментарите/одговорите по определен период. Моментално е подесено на еден ден (мислам... не сум сигурен, повторно, ако некој се интересира, може да проверам), но немаме намера да го менуваме ова време (да го зголемуваме). Одлуката беше насочена кон зачувување на содржината на форумот, така да, не планираме да ја менуваме оваа одлука и овој начин на делување.
Any more questions
?