Да, генерално земено, сушарите помалку собираат. Освен ако не сакаш алиштата да ти бидат полу мокри, па да лупнеш се од машината за перење во неа
. Генерално земено, ако ја преполниш машината за перење, ќе треба да ги поделиш алиштата на две еднакви купчиња за да ги исушиш како што треба во сушара... некако така излегува, од прилика
. Практични се, ама само зимно време, летно време не исплати.
Гига мислам имаше некоја зверска машина за перење.... Нека се изјасни
Да, ама таа на старо е земена од кај Амит, од Германија. Miele, така се вика брендот
. Ги има и кај нас, се продаваат (на ново мислам), ама се многу скапи :S. Оваа на старо чинеше колку најевтината машина за перење на ново кај нас.
https://en.wikipedia.org/wiki/Miele
И јас ништо убаво не прочитав за ARISTON, затоа прашувам... Иначе ме изненади тоа што по ех-YU форумите доста ги фалат BEKO, а и тука што сум зборел со луѓе воглавно се задоволни од нив. Самсунг сепак ми е прескап, пошто треба да земам и перална и сушара, да беше едно нешто некако ќе го прежалев, ама за двете тешко...
Beko генерално земено не се лоши... барем од она искуство јас што го имам. Не се ни премногу квалитетни, ни премногу за никаде. Си имаат своја производна линија за голем дел од уредите (за разлика од многу други бренодви кои скоро целосно се префрлија на no name кинески електроники за конторла) и во Турција се склопуваат, што и не е баш така лошо во денешно време, земајќи во предвид дека скоро се се произведува и склопува во Кина сега
.
Земавме нов фрижидер Beko со Anti-Frost (или како и да се вика она кога нема кондензација на вода по ѕидовите на внатрешноста на фрижидерот
), еве, веќе една година го користам, никаков проблем да чукнам во дрво
. Исто имам купено и Beko телевизор CRT (поодамна, пред околу 17, 18 години), два пати го врнеше дожд, само го оставив да се исуши и работеше пак
(стоеше под џам
).