Не значи дека ако имаш смартфон дремеш на асоцијалните мрежи.
Ова е апсолутна вистина во над 90% од случаите.
Може да биде одлична алстка која заштедува многу време, има апликации скоро за се што ке му текне на човек.
Апсолутно се сложувам со тебе, но ај иди објасни им го ова на оние 90% погоре спомнати
... дека телефонот е телефон, алатка, и ништо повеќе од тоа.
Јас повеке од половина од работите по интернет ги вршам преку смартфонот.
Сметам дека за некои работи, PC е апсолутно незаменлива работа, дали во форма на десктоп или лаптоп, не е важно, но... не знам како да го кажам на друг начин, основа е за сите останати платформи, се почнало од него, ако некој ваков транспортен уред е зезнат, се знае, пак на кај на PC го врзуваш за да го направиш.
Искрено, не сакам универзални алати, но од софтверски аспект, PC е токму тоа... универзална алатка. Може да биде... се што сакаш да биде. Сервер, десктоп, firewall, контрола за машина... буквално се што сакаш. Само треба да знаеш како да го подесиш, инаку, ако некој ми каже некогаш дека не смеам да користам PC, само смартфон или таблет, ќе се откажам од се што моментално работам и ќе одам во манастир. Искрен да бидам, животот ми нема смисла без оваа алатка... не без интернет, можам и без него... алатката како алатка ми значи се.
Знаете, во електрониката, повторно од нешто правиш нешто. Кога работиш со софтвер... од ништо правиш нешто... малку поразлично е чувството
.