Во проспектот пишува дека смимениот материјал не е можно да се гледа на друго место,освен на ТВ.Иначе имам инсталирано K-Lite Mega Codec Pack,ама не го отвора ни преку него.
batka, не си ја мачи душата, и да е најпрост .avi фајл, пак нема да можеш да го отвориш на било кое друго место затоа што е енкриптиран, нешто слично како што е HDCP протекцијата, High-Bandwith Digital Copy Protection. Истото е и кај MaxTV, Blizoo и сличните на нив.
Најверојатно Danielco е во право. Ако MediaInfo не јавува ништо корисно (освен дека е некаков тип на media), најверојатно не може да се гледа со MPC-HC, VLC или нешто слично. Имам видено вакви ситуации со CCTV камери за надзор. File format-от е proprietary и не може да се гледа со ништо, освен со некој нивен плеер кој... најчесто е живо ѓубре
, нема опција за export во некој неенкриптиран формат или ако има, не функционира како што треба... на крајот, не останува ништо друго освен real time playback и screen capture програми
. Живи глупости, но тоа е тоа
.
Во секој случај, симни го MediaInfo или, ако веќе го имаш инсталирано K-Lite Mega Codec Pack (гледај да е некоја понова верзија, 11 па нагоре), right click на фајлот --> Media Info и paste на форумов на она што јавува. Ако не јавува опција за MediaInfo на фајлот, смени ја екстензијата во некој формат што е поддржан од MediaInfo (.avi, .mp4... било што) и пробај така.
ПС: Уште нешто. Quart се Кинеска направија, така да (претпоставка) би требало да има некој плеер за на PC да може да се гледаат овие фајлови. Не се чуди ако го има само на Кинески (без Англиска поддршка), но се кладам дека имаат вакво нешто направено Кинезиве за „плеадата“ LCD TV шасии кои ги имаат направено. Види која е ознаката на шасијата (CPU board) и можеби ќе најдеме некој софтвер кој може да прави playback на вакви снимки. Ако се најде вакво нешто, останатото е лесно
.
ППС: Како крајна опција, ако има HDMI, S-Video, RBG, A/V out телевизорот (било што од овие), најверојатно може да се „кепча“ материјалот. Ако излезот не е HD, кепчаното видео ќе биде SD, но подобро нешто отколку ништо
.