EVP е познат феномен, еден мој другар се интересира околу овие работи (духови, опседнати куќи, такви работи) и он ми има пуштено снимка од аналоген ради приемник наместен да се слуша шум кој го снимал во наводно опседната куќа... искрено морници ми полазоа... он снимал со лаптоп цела ноќ, а бил надвор од куќата (го врзал касетофончето за влезот на лаптопот) и некаде околу 2 или 3 сабајле едно 15 минути низ шумот многу тивко се слушаше како некој машки глас постојано вика „Елена“... лично го чув, и не ми се веруваше, и јас мислев дека се измишљотини, ама знам дека не сакам пак да го чујам .
И јас не верувам во такви глупости,ама верувај од кога го прочитав постот целиот ме полазоа морници и се накострешив како кокошка!
ПС.Ај сеа дој да ме успиеш.
а бе да беше женско, ајде де да доаѓа да те успие...али па машко викаш да те успие ??? сумљив ми стана колега....
Ахахахаха .
ПС.мала шала де колега
знаеш колега...во секоја шала има пола вистина...
Споено мислење: 17.10.2010, Sunday, 01:07:18
што ми се случило прегеска....пред некое време другари ми донесоа VOX гитарско појачало за да им го поправам, и прегеска го растурив, и гледам отпорник еден скинат беше (негде накај излез беше поврзан), го залемив пак и ми имаа оставено микрофон за да го пробам со него, го пробав и работеше... го склопив и ај да видам да не сум скинал некоја жичка или нешто да се зафркнало пак да го пробам...го пробав и работеше и си се заиграв да видам што ефекти има...пуштено беше негде на 70% од снагата што а има (100W е...) и го изгасив и гледам на ограда кај мене се наредиле дечурлана ми викаат...дај бојан ние да кажеме нешто... и ај им викам влезете, дојдоа кај мене и ај да им дадам микрофонот ке се испотепаа децава...и ај полека еден по еден...те некој пееше, некој пцуеше некои правеа некои непознати звучни ефекти, и јас ги зафркавав со ефектите и си се смеев од страна...па после тоа едвај ги избракв децана од двор... и на крај...и они среќни, и ја среќен што сум направил некој да е среќен...