Земав 3-то... Но, во сите дисциплини не беше фер спрема натпреварувачите од другите градови, односно Скопје и Велес, не беа фер спрема другите... Кај мене, во Применета Физика, можам да кажам дека имав најубедлива презентација, дури и добив пофалби за презентација, спрема тоа дека сум немал трема, дека сето тоа течно сум го испрезентирал итн. Првата награда беше доделена на Скопје, преку ветерна турбина осветлуваше две ЛЕД-диоди,а плус и презентацијата беше во 3 минутно видео, што најверојатно некој возрасен и го има правено исто и проектот, таа не кажа ни еден збор освен што се претстави. Втората беше доделена на еден батка што незнаеше да зборува, цело време Ммм; Ахх и такви некои непријатни звуци, не објасни ништо, а проектот му беше многу едноставен. Имаше два гранитни садови кои меѓусебно беа изолирани од воздух, а најдолу под двата имаше свеќа.. И кажуваше дека гранитот можел да прими многу висока температура. Толку. Рече ти дека во Велес нема местенки, а всушност цел натпревар беше местен. Жалосно..