Види, јасно е дека МТВ еден период беше најгледана телевизија, и искрено, баш ми е мило, мислиш дека јас не сакам да се врати назад времето кога МТВ беше најгледана телевизија? Не заради друго, навистинаа имаа многу добри едукативни емисии (Весела матаматика, Бушава азбука, научни емисии за деца, за Едисон, за Тесла, ако ви текнува имаше многу такви емисии, па серии, Погрешно време, Салон Хармони, овие се понови, но без разликa, да не спомнувам, сега не ми ни текнува, сигурно имаше илјадици емисии кои се имаа снимено во студиата на МТВ
, а моментално се снима само Ѕвон и вести, и ништо друго :S) и навистина се снимаше и имаше продукција, но последниве 10-тина години, навистина пропадна :S. Кој е виновен за тоа, искрено не знам, а и не ме интересира, само знам дека не ја гледам МТВ, а сепак плаќам, радиодифузна такса. Сега е само „порт парол“ на која и да било партија која ќе дојде на власт, и така е последниве 10-тина години. Зошто да плаќам за политичка пропаганда, не гледам причинина, ни ја гледам таа политичка пропаганда, ни сакам да ја гледам, а сепак морам да плаќам радиодифузна такса :S. Извинете, ама тоа се вика изнуда (не во конвенционална смисла на зборот, но сепак е), плаќате за нешто од кое немате ќар. Тоа е дефиниција за изнуда :S.
Што се однесува до тоа што го спомна за чувството дека сигналот патувал километри и километри, искрено, не ме грее, и да фатам некоја радио станица од Рим, искрено, не ми е многу гајле од каде иде сигналот, битно стигнал до мене. Како што реков, секој си има свое гледиште на работите и работи кои што го интересираат, некој тоа го „грее“, некој не. Мене на пример, не. Како што реков, не ми е многу битно од каде стигнал сигналот, битно јас го фаќам сигналот
. Извинете, ама не ме интересира радио-техника, тоа што сум научил неколку ситници од тоа што се разговарало на форумов, тоа е друга работа, тоа го знам „несакајќи“, сум прочитал „тоа и тоа“ на форумов за радио-техниката и ми останало во глава, инаку, не се интересирам за неа. Но да се разбереме, тоа не значи дека не би се заинтересирал за неа доколку ми притреба во определена ситуација, тогаш да, би ме заинтересирало, од проста причина што имам некаков „ќар“ од тоа што ќе го научам, дали е тоа интелектуален, финансиски, емоционален или некаков друг тип на ќар, тоа е друга работа, но сепак, ме заинтересирало и сум прашал
.