шемата е ептем проста за да не работи, јас ја имам неколку пати правено и секогаш од прва проработувала провери си дали се ти е убаво поврзано ако ти помага ја имам во спринт цртано
Quote from: Devil on 27.03.2011, Sunday, 20:47:06шемата е ептем проста за да не работи, јас ја имам неколку пати правено и секогаш од прва проработувала провери си дали се ти е убаво поврзано ако ти помага ја имам во спринт цртано шо да работи се однопаку си поврзал еве ти ја во атачмент малку средена и преработанаете ја мојата!!Стварно не ми е јасно зошто не работи
Quote from: ZareBt on 27.03.2011, Sunday, 21:02:35Quote from: Devil on 27.03.2011, Sunday, 20:47:06шемата е ептем проста за да не работи, јас ја имам неколку пати правено и секогаш од прва проработувала провери си дали се ти е убаво поврзано ако ти помага ја имам во спринт цртано шо да работи се однопаку си поврзал еве ти ја во атачмент малку средена и преработанаете ја мојата!!пак не работи!!ја напрајв како шо рече ама не работи!ја прелемив плочката, напрајв скокој да не прам наново плочка колку да видам дали работи ама ништо. !Стварно не ми е јасно зошто не работи
Quote from: Devil on 27.03.2011, Sunday, 20:47:06шемата е ептем проста за да не работи, јас ја имам неколку пати правено и секогаш од прва проработувала провери си дали се ти е убаво поврзано ако ти помага ја имам во спринт цртано шо да работи се однопаку си поврзал еве ти ја во атачмент малку средена и преработанаете ја мојата!!пак не работи!!ја напрајв како шо рече ама не работи!ја прелемив плочката, напрајв скокој да не прам наново плочка колку да видам дали работи ама ништо. !Стварно не ми е јасно зошто не работи
Да не го има некој емитер 5/2010 да ми ги пише деловите од генераторот за заштита-хартлиев осцилатор?Еве ја шемата
Денес веројатно ми е доста од електроника, праев еден тајмер требаше да одбројува 3 часа и се скапав чекање
абе битно е 12 саат хахах
Денес веројатно ми е доста од електроника, праев еден тајмер требаше да одбројува 3 часа и се скапав чекање Quote from: Malecko on 27.03.2011, Sunday, 23:17:33Да не го има некој емитер 5/2010 да ми ги пише деловите од генераторот за заштита-хартлиев осцилатор?Еве ја шематаИц јор лаки деј, ја имам шемата
Во атачмент ја има сликата со (се надевам) малку подобар квалитет
со НЕ555?
а Малечко за што е ова?Што функција има ова?Нешто ми е познато,и јас сакав вакво нешто да правам,дека има две кола,дали со едното дали со другото.Едното беше за повеќе да мава струја а другото помалце.така е?