at.koce блазеси ти. јас неможам да дојдам до стари плочи од ТВ и од др. работи. од кај ги зеде ?
Па мене повеќето ми се уште на времето земени или купени од Бувљакот, но во последно време, се повеќе и повеќе пријатели ми доаѓаат со стари телевизори, радиа, системи, што и да е, и ми викаат само „поправи си го ако сакаш, или расклопи го, мене веќе не ми треба, расипан е, си земав нов DVD плеер со surround“ (иако најчесто тие DVD плеери се од најевтините, и иако ми трбеаат делчовите, сепак им кажувам дека прават грешка и дека ова што ми го даваат е поквалитетно од тоа што го купиле, само да ме консултирале требало на време, да не трошат пари за џабе, можеби за некоја ситна сума на пари ќе сум им го направел, но тоа е тоа, не се мешам во туѓи работи), и јас ќе си ги земам, па ќе си расклопувам се по дома
.
Не знам како не наоѓате, еве, баш пред некој ден пред контејнер најдов еден стар Philips телевизор со искршен екран (нкеој најверојатно го искршил вечерта кога бил оставен пред контејнер), си го извадив штрафсигерот до ранец, цвик-цанглите, и фатив да расклопувам на сред улица, луѓе поминуваат, ова она, ама не ми е срам на мене, си јха извадив шасијата, во ранец ја ставив (имам баааааги голем ранец, а и да немам, нека штрчи малку
, на никој нема да му пречи) и пеш накај дома
.