А не ми е јасно како можи џандарите со нив да ги дрмат лугето по 2 минути и плус тоа нивните stungunи се по 50000 волти (најновите дури и до 100 000 волти),а јас со 2000 волти да отепам чоек ?
Да, но и да се случи они случајно да убијат некој, ќе речат дека пружал отпор и не договараат, за разлика од обичен човек (цивилно лице) кое ќе одговара :S, без разлика дали се зезал или само сакал да се заштити самиот себеси. Не важат исти закони за нас и за нив .
Полицијата и да убие дете нема да одговара (имавме такви случаеви) Најгрозоморниот настан беше кога беше пријавено исчезнато дете кое го бркала полицијата за наводна кражба. По неколку дена го најдоа фрлено во реката Вардар, мозокот му бил изваден и главата била наполнета со хартија. Мислите дека некој одговараше за тоа ? не
Ниту тогашниот министер кој ми личи на грдото пајче ниту монструмите-полицајци. Имаше протести од роднините и пријателите, цела Македонија беше згрозена и преплашена ама никој не сноси одговорност па чак ни по 2006та никој не се заинтересира за тој случај.
Друг случај, удавен човек во кофа со вода. Тоа беше апла убиство ама го преиначија во самоубиство. Така да ич да не ве чуди, полицијата може се да прави и да не одговара за ништо... едино останува на Божјата правда, кога тогаш да ги стигне нив или највероватно нивните деца.
А за обичните смртници има суд и затвор, па ако убиете човек секако дека ке требате да го одробијате во затвор плус кога ке искочите може да ви врати некој од роднините на убиениот.
Не си играјте, ова е опасна работа и не е инграчка.