Author Topic: Точак за слабеење: Proteus PEC-4988  (Read 540 times)

Offline jovce.

  • Стручњак
  • ***
  • Posts: 124
  • Gender: Male
Точак за слабеење: Proteus PEC-4988
« Opened on 20.11.2014, Thursday, 01:37:43 (Edited 08.09.2019, Sunday, 06:45:07) »
Во клубот каде што вежбам имаме проблем со овој точак, па како што пишав во темата за општи дискусии, точакот има проблем со менувањето на тежината на вртење, закочен е на една брзина, која и да било опција да се зададе не реагира. Исто така има и друг сличен точак кој беше заглавен со една брзина но тој го решив со притискање на Тест копчето кое се наоѓа во внатрешниот дел. На овој точак е пробано со Ресет, а исто така и со Тест копчето но не помага ништо. Кога го отворив внатре здогледав дека некои работи се прелемувани т.е. најверојатно заменети со нови но не верувам тоа да е проблемот бидејќи години така работеше точакот, додека со другиот точак се јавуваа проблеми на неколку месеци но го "средуваа" Х лица на одредено време. Овој пат беше настрана и се решив да го направам јас па ете се среди тој преку копчето Тест арно ама овој се расипа и не го знаеме чарето, па доколку може некој предлог, доколку можам би го средил јас, доколку не можам можеби ќе го поправи на друго место...
Патем дали можи да е до пикот? Со репрограмирање на истиот да се среди..

За слики ќе пробам да поставам, моментално сум од телефон па не знам дали ќе можи, доколку не можи ќе ги поставам утре.

Едит:
Сликите се преголеми па не можам да ги поставам сите, а и телефонов ме кочи за жал. Утре ги поставам од ПЦ. Добра ноќ на сите :)

Сите слики се поставени.

Споено мислење: [time]20 Ноември 2014, 21:35:59[/time]
И другиот точак откажа после 3 дена, ни со притискање на Тест копчето не помага.
MB: GA-990XA-UD3, CPU: AMD Phenom II x4 955 BE @ 4.20GHz, RAM:8GB 4x2GB DDR3 1333MHz PATRIOT, HDD:250GB (ExcelStore), GPU:Sapphire HD 3870 512mb GDDR4, PSU:Cooler Master 700W RP