Сум пробал и така- 2 звучници едниот фабрички другиот со додадени магнети, и тоа некоја лева марка беа, TSS, и двата не свиреа
Немаше некои спектакуларни ефекти... А тоа дека шпицот кај 1200 хз ќе го примети некој тешко... барем јас не би... Можда некој ептен препичен филхармониста...
Како што кажа батка, ни убедува некого ни сака да ме убедува некој, не се противам на фактите изложени, само велам дека мене на убо не ми менува ништо магнет- искрено речено не сум дампирал шасија. А друга работа, дали се исплаќа? колку кошта еден додатен магнет? И пак ќе речам зависи на кои звулници- кај поефтините може да има некои минимални ефекти што јас не сум ги забележал.
На пример, ова ќе го дампираш ? нема логика според мене, треба рапидни преправки најверојатно. Зборот ми е со тој труд и динансии ќе земиш подобар звучник.
@giga Баш ме чудиш за карбонот... прават панцири, а имаше демонстрација како на макета од авионче скока типот и гајле нема, за споредба од нејзе алуминската(алуминиумската) шасија се прекрши. Сепак мислам дека звукот ќе биде многу понепријатен него хартиена или некој си тамо дрвени мембрани...
Инаку премачкувањето со дрвофикс лак итн итн на мембрани не е некоја практика, него на некои веќе заминати звучници, па последна надеж, не е препорачливо туку-така да се шлакаат мембраните без потреба. Мада на бас и не се осеќа многи разлика...