Author Topic: Проблем со LG-DVX9900  (Read 1638 times)

Offline MKD-Boy

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 150
Проблем со LG-DVX9900
« Opened on 28.05.2014, Wednesday, 16:06:34 (Edited 08.09.2019, Sunday, 04:48:29) »
Дечки имам проблем со ДВД плеерот, кога го вклучиле мојте, и му напраил 2-3 пати (ЦК, ЦК) и толку повеке нема сигнал дека е жив плеерот ни се пушта ни ништо.

Проблемот е до напојувањето, барем така мислам, подујани кондензатори нема на плочките п.с еве слика па објаснете што би можело да биде.Quote from: Администрација
2.12. Забрането е прикачување (upload-ирање) на слики со привремен каратер на форумот, без разлика на нивната големина. Во оваа група спаѓаат сликите кои се наменети за теми во секцијата „Огласи и понуди“, слики чија цел е забава на членовите на форумот и слики од комерцијални електрични уреди кои сакате да ги поправите или презентирате на форумот. Во оваа група не спаѓаат шеми, слики од некои навистина ретки компоненти или електронски уреди. (Правилото се исклучува доколку администрацијата на форумот процени дека треба да биде исклучено во конкретната ситуација.)

Offline Toma

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1446
 • Gender: Male
 • Доблесно е да си дрзок а да помагаш!!!
Одг: Проблем со LG-DVX9900
« Reply #1 on 28.05.2014, Wednesday, 21:04:13 (Edited 08.09.2019, Sunday, 04:51:24) »
Треба да се исти 6870R2321AA со 6870R2321AE
   
Шема
Code: [Select]
http://elektrotanya.com/lg_dvx-9900.pdf/download.html
Ако некој знае а знаеш дека знае, следи го
Ако некој знае а не знае дека знае, укажи му
Ако некој не знае а знае дека не знае, покажи му
Ако некој не знае а не знае дека не знае, бегај од него!!!

Offline BOBO

 • Ентузијаст
 • **
 • Posts: 87
Одг: Проблем со LG-DVX9900
« Reply #2 on 29.05.2014, Thursday, 01:31:59 »
Дека ќе ти одговори некој точно каде е дефектот не верувам.Не е никој видовит.Дај нешто подетално.Унимерот во рака мери напони дали имаш 5,+12 -12v,или пак примарната секција дали дава напон и колку.