Мислев да се реши проблемот со банирање на цела IP, со што некои од членовите ќе "настрадаат", но идејата како идеја, со себе повлече други работи и така стана вака како што е.
- мислев како некои да можат да пристапат, а некои не од банирана IP, и ја добив идејата да се појавува некоја страна која што ќе ги пропушта на форумов само валидните корисници.
- тоа со себе повлече нов проблем- еве сега ќе го зафркнам системот, ќе ми направи некој услуга, или ќе појдам во компјутерница, ќе си направам валиден профил и ќе се логирам со него од дома. Тоа како такво ќе треба да воведе "втора линија на одбрана" - со ранг. Да има граница од 100-150 поени над која корисникот ќе може да пристапува од банирана IP. Мислам дека сфати за што зборувам...
Дали на училиште одиш да учиш или да се јавуваш на Форум?
Ако одам на Хемија и учиме за органски киселини или поправаме (јас имам 5, не ми треба поправање
)
Ќе го искористам времето за да разгледам и научам нешто на форумов, исто и на Англиски... Да не ве замарам повеќе..
* игри* - собираме поени за да преминеме во следно ниво.
Ја немаш сфатено замислата, прочитај погоре.
Не е следно ниво туку "одбрана" од потенцијално нови профили на проблематични членови.
ако бидат фатени ке бидат доживотно банирани.
Значи да им пренесам да почекаат- се шалам, подобро е без караници
Имавме такви случаи.
Делија....