Не е проблем да се користи за изолација на мали трансворматори во електрични апарати.
Добро, да, да бидам искрен, во такви уреди беа ставани.
Тие голи/неизолирани штарафови за поврзување на рачката за заварување се самоубиство кое чека да се случи.
Напонот е низок, струјата која може да ја даде е голема. Иста е ситуацијата и со било кој класичен, а и SMPS швајц апарат. Слободно држи ги двете сонди со голи раце, ништо не осеќаш, многу е мал напонот
.
Можеби типот ги продава како уреди за една употреба.
Single use only, if you live, you have to return it to the manufacturer
.
Не е баш обична класична хартија, тоа е прешпан, се користела со децении претходно, претпоставувам уште и денес се користи за изолација кај обични трансформатори (не SMPS).
Мммм, интересна информација, не сум знаел
.
Превише голем отпор има железото, да можеше одамна ќе го ставаа браќата кинези...
Хм... викаш? Јас типувам на магнетните својства
. Бидејќи и бакар и алуминиум се материјали со изразени немагнетни својства... е сега, по некоја случајност (мада и не е ако се водиш по периоден систем на елементите
), едни и од најдобрите проводници се
.
Хм, сеа ме заинтересира, баш ќе пребарам дали на некој будала му текнало да направи трансформатор со жица од железо
... што, искрен да бидам, верувам дека има
.
Како и да е имаат лабави стандарди за безбедност, посебно кога гледав како лежерно си пипаше од тоа катранот или што и да беше...
Да да, некој вид на катран или битумен е, за да ги стегне намотките... и е канцероген, колку што знам барем
.