Маската е како за некој хорор филм.
Дека врсkа нема, врска нема... дека брка работа, брка работа
.
Шала на страна, ја користев со месеци, додека учев како да заварувам, после си купив со автоматско затемнување
. Ако научиш со една рака, после да видиш како се лесно оди со две раце
. Прво научи на потешкиот начин, после на полесниот, за се така сум одел во животов и генерално, најчесто не сум згрешил
.
Убаво е да се има ваков заварувач, но треба и пракса малку додека се совладат основните вештини за варење. Имам пробано 2-3 пати и не е нешто посебно филозофија, пракса и се` е можно.
Само пракса е, ништо друго
. А и со ваков џабелеску швајц апарат, супер се учи
. Јас сум жив пример, баш на работа ни требаше швајц апарат, ама немавме, и јас реков, ајде бе, јас имам, ќе го донесам, и онака дома не можам да швајцам, во зграда живеам. И така бидна, и остана на работа
. За што и да ни требаше, дали приватно, дали за на работа, си го користевме и таму научив како да швајцам
. Баш еден постар колега имам, он има работено во Семафор на времето, швајцал конструкции за семафори, ми рече ептен профи си станал
. На почетокот, он ми ги проверуваше варовите, после престана и да ми ги проверува, само ќе ми дадеше нешто „ај види ова, среди го“ и ќе си седнеше пак во канцеларија
.
Генерално, сум прилично задоволен од овие Кинескиве џабелеску швајц апарати. За по дома и слично, се супер
. Немам пробувано со навистина дебели електроди, но до 3.5mm, супер ги топи
. Никој од нас не прави челични хангари по дома
, а за се останато, сосема солидни се
.