Author Topic: Клипчиња  (Read 94568 times)

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3313
 • Gender: Male
Re: Клипчиња
« Reply #1425 on 20.05.2019, Monday, 00:48:25 »
Да, како краен продукт, ама реков дека е стабилен, не дека е нестабилен :D
Е сега додека да дојде до олово може да стане некој друг елемент што е по радиоактивен од ураниумот. Е ова цела наука е кој може да ја знае детално и егзактно а да не муне занимање, ама доволно е да знаеш дека треба да бегаш што подалеку. Фокушима наводно уште ги зрачи америчките обали, а ќе речиш далеко е америка.

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 11635
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Клипчиња
« Reply #1426 on 20.05.2019, Monday, 00:54:21 »
Е сега додека да дојде до олово може да стане некој друг елемент што е по радиоактивен од ураниумот.

Да, имаше нешто за ова во клипот од Toma, Полониум мислам дека се викаше и време на полураспад му е три минути :o.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline Mkdsime

 • Ентузијаст
 • **
 • Posts: 81
Re: Клипчиња
« Reply #1427 on 25.05.2019, Saturday, 08:30:10 »

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3313
 • Gender: Male
Re: Клипчиња
« Reply #1428 on 12.06.2019, Wednesday, 00:40:08 »

од 35-та минуте почнува интересното, фрлајте ги дипломите :)
Тешки глупости тресат, ама интересно е напрајна емисијава. Ѕвезда ќе правел во боца  :D

Offline krema

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 412
 • Gender: Male
Re: Клипчиња
« Reply #1429 on 12.06.2019, Wednesday, 01:27:32 »
За оние кои што се невработени, идеја за самовработување.


Offline Mkdsime

 • Ентузијаст
 • **
 • Posts: 81
Re: Клипчиња
« Reply #1430 on 12.06.2019, Wednesday, 21:51:34 »
Code: [Select]
https://www.instructables.com/id/DrumCube-an-Arduino-Robot-Drummer/

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 11635
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Клипчиња
« Reply #1431 on 13.06.2019, Thursday, 01:48:45 »
Хахахаха ;D ;D ;D... алал му вера, браво ;) :D.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 11635
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Клипчиња
« Reply #1432 on 15.06.2019, Saturday, 04:23:50 »
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline krema

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 412
 • Gender: Male
Re: Клипчиња
« Reply #1433 on 18.06.2019, Tuesday, 17:29:05 »

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 11635
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Клипчиња
« Reply #1434 on 18.06.2019, Tuesday, 19:00:35 »
Абе вие не знаете шо е Македонски компјутер... нешто невероватно ::) ;D.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 11635
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Клипчиња
« Reply #1435 on 21.06.2019, Friday, 01:30:40 »
Добра идеја за кутија за алати ;). Имам дома неколку алати, шмишајбна и убодна пила, на кои со години мислам каква кутија да им направам бидејќи на убодната пила 3, 4 пати и имам скршено пиличка од што ми паднала ваму, ми паднала онаму ::)... исто и со шмишајбната, имам пукнато 2, 3 камчиња од „шутни ја ваму, шутни ја онаму“ ::). Не ми е до пиличките или камчињата, не се скапи, ама никогаш нема да ти текне да купиш ново, а секогаш, ко за беља, баш последното камче ќе ти се скрши ::).

It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."