Author Topic: Клипчиња  (Read 95601 times)

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 11664
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Клипчиња
« Reply #1380 on 12.03.2019, Tuesday, 18:16:30 »
Епа кој сака, може да се договори и на форумов, не е проблем ;). Сега е барем лесно, сите имаме PayPal, онолку колку што треба ќе се префрли на сметка на еден купувач и сите ќе ќарат ;). Потоа, ќе си се поделат работите кој каде сака ;).

Не е лошо да прашуваме и општо, ако имаме намера да нарачуваме нешто. Можеби некој нема PayPal или не сака да направи... поради било која причина ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Online dr-mr

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 449
 • Gender: Male
Re: Клипчиња
« Reply #1381 on 16.03.2019, Saturday, 01:14:09 »
Видеото е од Facebook, не го најдов на youtube.
Како се учи Англиски.
Code: [Select]
https://www.facebook.com/viralvideogold/videos/626320344467262/
Сепак се ВРТИ !!!

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 11664
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Клипчиња
« Reply #1382 on 18.03.2019, Monday, 11:56:03 »
Аууу, ова на тетка ми и го праќам обавезно ;D. Па жената не знаела дека уназад 40 години не предавала Англиски како што треба ;D.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Online dr-mr

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 449
 • Gender: Male
Re: Клипчиња
« Reply #1383 on 18.03.2019, Monday, 23:41:24 »
Сепак се ВРТИ !!!

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 11664
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Клипчиња
« Reply #1384 on 20.03.2019, Wednesday, 00:36:32 »
И затоа моментално едниствено што вреди од сите овие брендови е Makita ::). За жал, глобализацијата си го направи своето секаде, па и на тоа поле.

За Weller, не знаев дека е сега моментално сопственост на некој... затоа и леткумите од пред 30 години им вредеа (и сеуште работат :o), ама сега... не се исплати.

За кај нас барем, кратко и јасно: ако ви треба нешто за секојдневно малтретирање - Makita, ако е за повремена работа (5, 10, 15 пати годишно) - било што друго најевтино (или евентуално нешто поскапо од најевтиното).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 11664
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Клипчиња
« Reply #1385 on 16.04.2019, Tuesday, 01:43:18 »
Каков oldschool звук 8). А нова е траката ;).

It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline pocttopus

 • Нов член
 • *
 • Posts: 27
 • Low pressure
Re: Клипчиња
« Reply #1386 on 16.04.2019, Tuesday, 06:49:10 (Edited 16.04.2019, Tuesday, 14:44:35) »
Code: [Select]
https://www.motika.com.mk/profesor-po-matematika-im-dokazhuva-na-studentite-deka-1-2/

Каде што го поништува (a-b). Ако a=b, значи дека a-b=0, што значи дека на левата страна ќе имаш нула, (a+b)*0, а и на другата ќе имаш нула, така да, 0=0, се си е точно ;).

Проблемот е што не смееш да продолжиш понатаму, замените треба да се извршат на време, ако не, ќе добиеш нелогични резултати... како што и доби :D.

Сличен твик или свич се прави и во ова (не)равенство.  :D ;)За крај тазе преработка, музиче што вчера ми се вртеше цел ден.  8)


Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 11664
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Клипчиња
« Reply #1387 on 16.04.2019, Tuesday, 14:44:52 »
Да, одлична преработка, ми се допадна ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline pocttopus

 • Нов член
 • *
 • Posts: 27
 • Low pressure
Re: Клипчиња
« Reply #1388 on 18.04.2019, Thursday, 00:17:04 »
 :)


Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 11664
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Клипчиња
« Reply #1389 on 18.04.2019, Thursday, 00:35:51 »
Во контекст на претходниот post 8).

It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline pocttopus

 • Нов член
 • *
 • Posts: 27
 • Low pressure
Re: Клипчиња
« Reply #1390 on 18.04.2019, Thursday, 01:23:19 »
Sound Interface Device - MOS6581  :D


Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3321
 • Gender: Male
Re: Клипчиња
« Reply #1391 on 18.04.2019, Thursday, 01:35:17 »
нз оти тенџери дримс не постанаа толку славни како електранана(kraftwerk)

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 11664
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Клипчиња
« Reply #1392 on 18.04.2019, Thursday, 01:38:01 »
Ау, па јас и ти имаме сличен вкус за амбиент :).

Патем... MOS 6581 е неверојатно добра трака 8). Се ежев прв пат кога ја чув...

It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 11664
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Клипчиња
« Reply #1393 on 18.04.2019, Thursday, 01:39:21 »
нз оти тенџери дримс не постанаа толку славни како електранана(kraftwerk)

Па и подобро што не станаа ;). Не мора да се шуњам на концерти до некој кој дента чул кои се Tangerine Dream и решил да купи карта ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline pocttopus

 • Нов член
 • *
 • Posts: 27
 • Low pressure
Re: Клипчиња
« Reply #1394 on 18.04.2019, Thursday, 01:46:27 »
нз оти тенџери дримс не постанаа толку славни како електранана(kraftwerk)

137 албуми, 30 членови поминале.
Не можат сите да ги запамтат.  :D

Уште оваа за пред спиење.