Сликите се избришани поради непочитување на правилата.
Го знам басот ,ама ми изгледа како разлепуван ( премотуван??) IMP 200 G.Дали е во ред??
Абе не го знам баш твојот звучник,ама ни е познат како модел -40-180 хз 92 дб , лесен долг од .Проблем ке имаакое премотуван.Ке ти ставам скица за него, да ја најдам.
E па направи си кутија со димензии 40 х40 х 45 см ( ширина/висина/длабочена) и стави пласична цевка со промер 40 мм со должина 180 мм,па крати ја по сантим,за да дојдеш до звукот ко је задоволува.За погон 100W појачувачминимум софилтер за сабвуфер (најдобро активен)
Сликата е избришана поради непочитување на правилата.
Ја ти пресметувам идеални димезии и волумен.Предната плоча треба да ти биде со што помала површина ,рабовите заобли ги.Цевката со 40 мм промер е стандардна цевка за водовод.Ми замерија каде сум наоѓал 50 мм несоодветни цевки .Ако најдеш и 50 мм,стави ја само полека крати за да добиеш соодветен звук.Секако,пократка ке биде отколку 40 ммм цевка.Експериментирај.
Сликата не ја отвора.
dare532, не си член од вчера, дај научи се да кодираш линкови и код за слики да поставуваш. Се нешто средувам зад тебе, или линкови, или слики или нешто трето. Последен пат ти преправам post. Нареден пат ги бришам.