Мене ми се чини, или ова е google translated од Англиски на Македонски, зашто многу мал дел од ова можам да разберам.
Ако можеш да го ставиш оргиналниот текст на Англсики, могу повеќе би се разбрало
.
Мерењето со мерни мостови е релативно лесно (барем според мене), принципот на работа е релативно едноставен, ако научиш да работиш со дедн, горе долу сите ќе ти бидат јасни, од тие што мерат импеданса, до тие што мерат високи напони, исправност на кондензатори, итн.
Имам една многу добра книга баш за мерења со мерни мостови, ја изчувавме на факултет по предметот „Мерења во електрониката“, или така некако се викаше искрено не ми текува, пред три години го положив. Единствена негативна особина од тој предмет беше што моравме да ги знаеме шемите на сите мерни мостови во таа книга на памет
(а ги имаше некаде околу 40-тина, колку што ми текнува), нема логика, сега да ме прашаш нема да ми текне кој мерен мост за што бил, можеш секогаш да ја отвориш книгата и да видиш кој мерен мост за што се користи, затоа и постојат книгите, за да читаш од нив и се потсетуваш ако нешто не ти текнува
.