Здраво дечки.
Доколку некој би можел да ми помогне т.е. да ми го каже проблемот што е со тв-во би бил благодарен.Ако советувате нов да се земи баталете пошто доколку може да се поправи ќе се поправи, освен во екстермни случаи ако не можи да се поправи, го користат баба и дедо.
Значи тв-во има проблем со сликата или што знам како да го опишам, се исклучува екранот и повторно се вклучува и понекогаш бојата е црвена па сина..Најдобро од видеово да видите, само пуштете глас..
Инаку имам роднина што поправа ТВ по дома но е од друг град и ми рече да проверам дали има ладен лем т.е. да земам да прелемувам делови.. Почекав неколку дена да се испразни напонот(ваљда се испразнил, мада не чепкав по кондензаторите) и почнав да лемам. Имаше на некои места ко корозија од што биле заменети порано деловите и го исчистив тоа па ТВ-то поработи саат време и пак со истиот проблем.Еве и слики од ТВ-то внатре, гледав дали има подуени конедензатори нешто но немаше..
Можеби е нешто од она сет бокс или како го викаат, го најдов на купи-продај за 500ден ама не пиши ни марка ни ништо, ми го даде батето во кутија од кондури, дури и скарт кабел докупував
.. Не знам дали е од тоа но одкога се смени тв од аналогна во дигитална па мораше да се земи сет бокс бидејќи нема кај нив кабловска се зафркна ТВ-то по некој месец, пак да се правам циган и наместо да му купам нов бокс за 1000-1200, да им заштедам џоа(парите вџеп) го купив овај China-Sh**t или што и дае.. xD.
Еве слики и видео.
и видео..
Доколку се потребни слики со подобра резолуција ќе направам не е проблем. Уште еднаш благодарам