Author Topic: Предлог за воведување рубрика „Донација„  (Read 962 times)

Offline Z31GH

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 709
 • Gender: Male
Предлагам да се воведе рубрика „донација„ која ќе биде доброволна и висината на прилогот да е по желба кој колку може и кој колку сака, значи членот не е обавезен да даде донација, тоа е кој сака и по воља. Причината за овој предлог е затоа што ние како членови редовно користиме помош, разменуваме мислења, шеми и така натаму, а модераторите даваат пари за хостирање и останати давачки кој мора да се подмират за да постои овој форум. со донациите сигурен сум дека овој ионака супер одличен форум ќе биде уште подобар. Донации има во многу форуми па предлагам да се воведе и тука
Hams do it! With Frequency

Offline Apostol_Cz

 • Нов член
 • *
 • Posts: 33
До каде е со воведувањето на рубриката? Како може да се донира?

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 11797
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Иаме отворено тема во секцијата „Огласи и понуди“ ;). Не дека не може да се направи нова секција, може, ама нема толку многу донации, така да, сметавме дека не е потребно вакво нешто да се прави.

http://elektronika-mk.ml/index.php?topic=4710.0

Може и посебна тема секој да си отвори, се разбира ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline Apostol_Cz

 • Нов член
 • *
 • Posts: 33
Супер е таа секција, но тоа е за делови претежно, јас го разбрав Z31GH као за парична донација на сметка, кои ќе бидат наменети за хостинг итн...

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 11797
 • Gender: Male
 • Не фалширам
ОК, не е проблем, може да подесам PayPal donate копче ако сакате :). За почеток можно е да е во некоја отворена тема, но потоа може да се направи и како посебен дел од форумот, во некој агол да биде ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline Apostol_Cz

 • Нов член
 • *
 • Posts: 33
Зошто да не, нека има копче. Кој сака, кој може нека донира колку може. Знам дека нема некоја посетеност форумов и дека се помлади членови, но знам и дека оние со тел. броеви за донации, собираат по илјадници евра. Незнам колку чинат трошоците за одржување, но верувам дека колку малку луѓе и да сме на форумов, дека ќе собереме. Сепак овој форум јас го гледам како мн повеќе од место каде што се споделува знаење, планини од информации и знаење има на нет колку сакаш, но сепак овде ќе побараш мислење, зошто овде ти е најудобно, свое, македонско, као национален производ кој треба да се негува.

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 11797
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Па, не се нешто преголеми да бидам искрен и тоа не е најголемата причина зошто (се надевам, привремено) сме префрлени на бесплатен domain. Имавме некои проблеми со наоѓање на hosting (да бидам искрен, сумата на пари беше пресудна) и некако доцна почнавме да го правиме тоа и работите не испаднаа баш како што требаше, така да, мораше привремено некаде да се преселиме.

ОК, добро, ќе отворам тема за донации најбрзо што можам, а подоцна, може да се додаде и како копче на форумот ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline batka

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9428
Колку треба за хостингот да се соберат средства?

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 11797
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Не е кој знае колку, околу 20, 30 долари за една година и уште околу 10-тина долари за domain-от (исто за една година). Не е скапо, доцна почнавме со процедурата, тоа беше вистинскиот проблем и ни летна моментот (имаше попуст :P).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline Apostol_Cz

 • Нов член
 • *
 • Posts: 33
Одлично, чекаме да отвориш тема! :)

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 11797
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Барањето на Apostol_Cz и Z31GH е исполнето ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3410
 • Gender: Male
ја пиво ќе те часта, по френдли јузер ми е некако :)

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 11797
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Да де, затоа се вика beer fund :P :D.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 11797
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Епа, да се заблагодарам за првата донација :). Не знам дали членот или оној кој донирал сака јавно да знае кој е оној кој донирал, така да, ако сака, нека си пише он/она ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline Toma

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1321
 • Gender: Male
Колку членови или добри луѓе имаат донирано до денес?
Ако некој знае а знае дека знае, следи го
Ако некој знае а не знае дека знае, укажи му
Ако некој не знае а знае дека не знае, покажи му
Ако некој не знае а не знае дека не знае, бегај од него!!!