Author Topic: Ресетирање на BoomTV приемник  (Read 1560 times)

Offline daniel spasovski

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1331
 • Gender: Male
Ресетирање на BoomTV приемник
« Opened on 24.11.2013, Sunday, 10:56:49 (Edited 24.11.2013, Sunday, 17:55:42) »
Го заборавив пин кодот на бум тв-то .. Има шанси некако да го ресетирам ? дефолт кодот 1234 го променив и сега незнам како беше ..  :-\

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12249
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Одг: Ресетирање на BoomTV приемник
« Reply #1 on 24.11.2013, Sunday, 17:47:28 (Edited 24.11.2013, Sunday, 17:56:27) »
Моделот е Sagem ITAD83SD?
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline daniel spasovski

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1331
 • Gender: Male
Да  :-\

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12249
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Побарај user manual од BoomTV и види дали нешто во него пишува за ресетирање на приемникот. Ако не, прашај техничка поддршка дали има начин да се ресетира.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline daniel spasovski

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1331
 • Gender: Male
Нема ништо во сервис мануалот од него .. Има за ресетирање што како чекори .. Ама за да влезам таму .. Бара пин ..  :-\

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12249
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Сепак, мислам дека е најдобро да се обратиш на техничка поддршка. Не знам дали ова спаѓа во рамките на гаранцијата, така да, подобро прашај си. Ако спаѓа, кажи им да го отклучат, ако не спаѓа, тогаш ќе бараме друго чаре.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline daniel spasovski

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1331
 • Gender: Male
Неспаѓа во тоа ..  :-[ Има ли некој начин да го ресетирам со некое копче некако или нешто слично ?  :(

Offline MarkoMK

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 952
 • Gender: Male
Одг: Ресетирање на BoomTV приемник
« Reply #7 on 25.11.2013, Monday, 17:08:45 (Edited 25.11.2013, Monday, 17:10:30) »
Го заборавив пин кодот на бум тв-то .. Има шанси некако да го ресетирам ? дефолт кодот 1234 го променив и сега незнам како беше ..  :-\

Многу ме интересира зошто би мењал пин код на тв приемник ???
Life is too short to remove USB safely ..

Offline daniel spasovski

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1331
 • Gender: Male
Па на почетокот имаше xxx сајтови , и затоа .. за заштита од малолетни лица .. :D И сега го заборавив кодот .. Сликата ми е изместена и за да ја подесам ... ми треба кодот  :-\

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12249
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Неспаѓа во тоа ..  :-[ Има ли некој начин да го ресетирам со некое копче некако или нешто слично ?  :(

Ништо, сликај го внатре на висока резолуција (и да не се матни сликите) па ќе видиме, можеби некаде има reset пин кој треба да се преспои кон маса или Vcc.

Но, пази, ако згрешиме, може да изгори приемникот. Однапред да те предупредам. Ова се само претпоставки, не можам со сигурност да кажам која лемна точка или пин е за reset без да имам електрична шема. Значи, не превземам никаква одговорност.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline daniel spasovski

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1331
 • Gender: Male
Знам , помислив и јас на некое такво решение ..  :-\