Малку сум сумјичав за постапката,особено за ставањето во киселина итд.Тоа на видеото не го видовме Боите не знам како се понашаат кога се *печат*,ама Епсонот има потенко мастило отколку НР-то,Јас би работел попрво со НР мастило,а ако постои подолго во киселина и пероксид, не верувам дека водовите(потенките) ке испаднат ОК. Сепак мислам дека трансферот со ласер е многу поисплатлив (поевтин) и посигурен.Освен тоа,човеков го растурил печатарот и една грешка па * отиде јабана*! Проверено,за серии од неколку десетина плочки најисплатлива е сито-постапката,а фото постапката веке од 50-100 плочки!
Јас имам дома за расклопување еден Epson Inc-Jet принтер (е дали има пигментирани бои, не знам, треба да видам според моделот), као демек неисправен (го отворив баш да го видам, го приклучив, работеше, само што не му работеше LPT портот, ама што ми е гајле, има и USB приклучок, ама пошто „западњаци“ ми го дадоа, го прогласиле за неисправен и као „ако сакаш, земи си го, на нас не ни треба, неисправен е“
), па со него може да го пробам ова (да го расклопам цел и да пробам), ако го зезнам, не ми претставува проблем, и онака не планирам да го користам за принтање, многу скапи се боите, па ќе иде за „фурда“
. Ама ова во иднина, претходно ќе пробам со тонер траснфер, па после со ова
.