Author Topic: Печатење на плочки, трансвер хартија, сито печатење и с.л.  (Read 106887 times)

Offline Bojan

• Топ Експерт
  • Turn it ON and keep it ON
незнам за алуминиум, ама па ако сакаш некоја железна прачка да ставиш во киселината, и таа ке се нагризе...веруј ми  ;D
Теоријата е ,кога се знае се,а ништо не функционира.Праксата е кога се функционира ,а не се знае зошто.Ние во Македонија успешно ја спојуваме теоријата и праксата ,при што ништо не функционира и никој не знае зошто!!!
(позајмено од batka)

Offline Sajko

• Стручњак
Иако клипов на дечково ми изгледа многу идеално сепак е добар да се види. http://www.youtube.com/watch?v=tTxPnZLpp_8&feature=player_embedded#at=56
R135
└┼┼┤
  246

Offline DX-er

• Администратор
  • Топ Експерт
    • Докажи дека си човек и речи стоп за убиствата на бебиња! Ако не си човек, требало и тебе да те абортираат :)
интересно стави и течен кајал. што беше тоа со кое ја чиштеше плочката од тонерот?
Чувството кога некој ограничен со размислувањето ке зборува за двојни стандарди/демократија/правила... бљак...

кликни тука за инфо околу форумот.

Offline Sajko

• Стручњак
интересно стави и течен кајал. што беше тоа со кое ја чиштеше плочката од тонерот?

Со ацетон!
R135
└┼┼┤
  246

Jove

• Guest
дајте бе не отворајте теми за едно исто изработка н плочка со тонер трансвер има 20 теми на форумов :-\ :-\

Offline Sajko

• Стручњак
дајте бе не отворајте теми за едно исто изработка н плочка со тонер трансвер има 20 теми на форумов :-\ :-\
Те молам прво прегледај го клипот пред да коментираш било што!
Поентата е да се види начинот на кој ја прави плочката.
R135
└┼┼┤
  246

Jove

• Guest
а што е тоа на крај што ја мачка плочката ко посребрена или калајдисана  е што е тоа инаку клипот е супер ;)

Offline GigaWatt

• Администратор
  • Топ Експерт
  • Не фалширам
Темата е споена со друга бидејќи има веќе отворено тема со слично име.
"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline daniel spasovski

• Топ Експерт
Супер клипче  :) Поидеална изработка на ППК немам видено  ;)

Jove

• Guest
ни јаса немам видено а ота на крај што ја мачка е сребрен нитрат ;D

Offline Devil

• Администратор
  • Топ Експерт
    • Македонски форум за електроника
значи има нешто ново во печатењето на плочи а тоа е што се користи една сјајна хартија
глоусис мислам дека се вика  или нешто така не глоус за слики ( таа пластифицираната )
ова е тенка колку обичен а4 и од една страна е како со некој филм оболожена
кога се печати на плочата ништо не останува од хартјата, нема она грдите спојки од неубаво исчистена хартија, се што останува е тој тенок слој од пластика ( или што и да е ) и тонерот, плочите излегуваат како со УВ да се правени :)
ако успеам викендов планирам да правам нешто па ќе сликнам да видите како изгледа :)
Jас не сум себичен, помагам. Помагај и ти !

Секоја куќа си има свои куќни правила.Почитувај ги куќните правила!

Offline VLATKO*

• Експерт
каде ја има таа хартија?

Offline Devil

• Администратор
  • Топ Експерт
јас ја најдов во битола
ако си од битола идеш кај пелагонка 2, према семафорите ( кај шо беше порано Нико компјутери ) застануваш тука на раскрсница десно горе од другата страна на улицата има Винотека ( да винотека за вино ) под неа одма има една продавничка хартија продаваат
е тука имаш за 5 денари парче или 4.5 денари за 100 парчиња
скапичко ама се исплаќа, денес плочите кога и видов направени со таа хартијата ептем се изненадив :)

Jove

• Guest
каква е таа најди слика или сликнија да видам каква да барам  :) а зошто никогаш не излагаат боите од принтер со кертриџи на плочката сум пробал два пати ама знаев дека нема да успее

Offline Devil

• Администратор
  • Топ Експерт
затоа што бојата од инџетите се раствора во вода и кога ќе го ставиш во растворот нема ништо да остане од тонерот :)
на школо пробавме да правиме некој таков принтер кој директно печати на плоча и после плочата оди на „печење“ за да се зацврсти тонерот да не се раствора толку лесно, ама не успеваше

слики нема, иста е како онаа обичната ( дебелина тежина ) само што е од едната страна сјајна, мрсна