Цитирано од: Doca на 13 Јули 2013, 23:58:42
Ne bih da ucestvujem u ovoj raspravi-temi ali znajte da svega ima u audio svetu... i "ovoga" i "onoga". To je veliko trziste, veliki biznisi su u igri i ogroman kapital a tada "igra" nikada nije apsolutno i uvek cista.
Тоа! Значи ипак има и чесни тестови,не е све „купено“! Према тоа,у грешка си batka!
Знам ја дека у субјективни слушни тестови свашта може да се напише,али овде збориме за објективни мерења.Некој „купен“ часопис може да пишува приказни за Дедо Мраз и за тоа колку добар звук има некое појачало,а некој друг чесен часопис може да каже за истото појачало дека лошо звучи,али ништо со тоа, тоа све се субјективни ствари,не може да се докаже кој е у право.
Ја зборам за објективни мерења,дали уопште некој часопис може да ги „фризира“ мерењата.Ја тврдам дека нема такви разлики у мерењата,пошто онда у оној другиот,чесен часопис ќе има друкчии мерења!Тоа цело време го зборам,нема голема разлика у мерења од еден до друг часопис или независни мерења,према тоа нема „фризирање“ на мерењата!Само у случај ако batka најде таква разлика у мерења,онда може да каже дека е у право.А јас сум сигурен дека batka нема да може да најде таков пример.Према тоа,batka е у грешка.
Према тоа веројатно само ти си у грешка,бидејки не разликуваш магаре од мазга! И кого го нарекуваш чесен часопис!?? По кои критериуми?Твоите??? Батка не бара и не му требат примери,бре Маки.Целта ти е да докажеш дека- ,batka е у грешка.!???
Абе ни приказната за Дедо Мраз не си ја разбрал,а камо ли да си сигурен кој е во право. Бадијата си ги извртуваш сам себе работите; ете најди го серијалот за Јолида и ако успееш да го прочиташ и да си го растумачиш ке ти биде јасно,Ако не,што можам друго да направам за тебе!??Очигледно и Дока и Металика не се доволни да те убедиме во нешто спротивно од твојот стереотип.Тоа е како на дете лижавче да му земаш.Ама јас одамна не лижам лижавчиња и не местам мерења.И не сум за ништо грешка- прочитај си ги постовите по трет пат и белки ке дознаеш кој е во грешка! Во криминалните романи обично батлерот е убиецот,ако не си знаел.Извини во Стереофил ја нема таа приказна,ама за Дедо Мраз ја има сигурно.