Точно, HAKKO 936 веќе не се произведуваат. Има нов модел HAKKO FX-888D, но и од нив има клонови
Абе Кинеска работа
. Нема од што нема да направат копија. Додека ние тука разглабаме што копираат, они работат на случајот
.
И сакав само уште една работа да додадам за Кинеските производи и копии на... скоро се
. Кинеските ѓубриња што може да се начекаат кај нас најчесто се со многу понизок квалитет на изработка од Кинеските производи што може да се начекаат online. Логиката е јасна. Од ebay, не знае кој ќе купи, може и западњак, може и некој друг Кинез, а ако е за кај нас, се знае, може и лошата изработка уште повеќе да ја упропастиме, источна европа увезува се и сешто и нема QC стандарди, така да... шо ги шмиргламе. А згора на тоа, поскапо е кај нас да ги купиш отколку online
, и тоа често знае да биде и неколку пати поскапо. Епа извинете наши Македонски фирми, ама маржа ќе ви платам само ако морам (итно ми треба некој производ), инаку... се знае, за се што планирам да купам а е помало од 19 инчен LCD монитор, прв пребарувач ми е ebay
.
греота е да се пожалиш на цената, некогаш и ќе преплатиме бренд па ќе разочара
Да, баш така е
. Нарачав 50 male Micro USB конектори за 2.7 долари
, сосе пластични капачиња
(беа специфицирани како DIY). Абе секое 5-то да биде исправно, пак се исплати.
Се мислам често за дремел, ама 6-7000 е па се откажувам од купување.
Има и поевтини, ама ако бараш моќност над 150W, не се толку моќни. Мене ми врши работа и 100W (или нешто над 100W), така да, Dremel 300 беше топ избор за мене... само да не тресеше
. Кинеската копија на MultiPro e 110W, а оригиналната Dremel 300 мислам дека беше 115 или 120W, не сум сигурен.
Како и да е, ако станува збор за гравирка, лично мене ми врши работа било што околу 100W... а во таа класа спаѓаат најевтините, и оригинали и копии, што работат на мрежен напон (AC 230V).
А не е лошо да го ѕирнеш и тоа што го има пишано LordZi, баш ми ја фалеше гравирката
.
Види овде
http://www.ebay.com/itm/230V-Dremel-MultiPro-Electric-Grinder-Rotary-5-Variable-Speed-Power-EU-Plug-/201828398021?hash=item2efde8f3c5:g:2isAAOSwOVpXbKsv
Оваа е скапа, може и за 20 долари да се начека. Во search пиши "rotary tool", подеси Buy it now, Price + Shipping lowest first, Free shipping и минималната цена подеси ја... што знам, 15 долари. Прелистај неколку страни (јас имам подесено да ми вади по 50 резултати по страна) и ќе стигнеш до копија на MultiPro
. Можно е на друг начин да е опишана или различен sticker да има, на пример, на мојата наместо "Dremel" пишува "Deimei"
, ама тие се копиите, само различни налепници им ставаат
.
не...уметност е хахахахах
Пројди доволно време на ebay и ти ќе станеш уметник
.