претпоставувам...ама од појќе зијан немат, ќе се најдат
Да, ама послушај ме, нарачај си барем 5 од овие 900M-T-I
... ќе видиш, и за цевки ќе го користиш истото врвче
. Толку се издржливи, веќе пишав, ги имам користено за лемење на железни парчиња (конкретно, парче од железна шина). Не користев ништо дополнително за загревање на шината
. Само тоа врвче
. Знам, имав и поголеми врвови на располагање од комплетот, ама ме мрзеше да менувам
. И требаше време на лемната станица да ја загре шината, ама греачот работеше како луд... не изгаси ниеднаш, термопарот си реагираше токму така како што треба
. Искрено, јас мислев дека ќе изгори греачот... не бе маме му е*ам... мазга
. Не знам од што ги прават Кинезиве, ама греачите за конкретно овие рачки... no comment
. Имам и една Solomon SL-10 (или SL-20 беше... не ми текнува), не бе, нема споредба со оваа Кинескава
... многу брзо реагира термопарот бидејќи е на врвот на греачот. А оваа Solomon-от
... држ ме мајко
... дур изреагира термопарот, ајдееее, се оладило парчето
.
Тоа е веќе супериорност во дизајн. Јапонциве навистина увиделе каде е проблемот со времето на реагирање на термопаровиве кај овие „класичниве“ лемни станици и го подобриле дизајнот
. А Кинезиве со копииве, не спасија
. Оригинал Hakko и не е баш така евтина. А и толку копии има веќе, дури и да сакаш да купиш оригинал Hakko 936, навистина не можеш да бидеш сигурен дали си купил оригинал или копија :S. А мислам и дека 936 веќе не се ни произведуваат, затоа и ги копираат Кинезиве
. Исто е и со Dremel MultiPro, веќе не се произведува и Кинески копии... колку ти душа сака
. Но, и тие копии, искрен да бидам, повеќе ја користам копијата на Dremel MultiPro отколку оригиналот Dremel 300 што ја имам купено... едноставно подобра е, помалку тресе, постабилна е, помоќна е, помала е и подобра контрола на брзината има од Dremel 300... а Dremel 300 као демек е понов модел и треба да биде подобар од MultiPro
. Е ај најди средина
. А и џабе е во споредба со 300-ката. Dremel 300 ја земав 3000 и кусур со... горе долу, истите додатоци со кои ми стигна и копијата на MultiPro, а копијата на MultiPro ме чинеше 20 долари, третина од цената на 300-ката... смешки
. Само што имаше и едно куферче кое личи на папка за 100 CD-а, ама не е проблем, искинав една папка и сам си направив куферче и за копијата на MultiPro
. Е, само една мана има, грее повеќе од 300-ката, ама сеа, ј*бига, мора и некоја мана да има
.
Кинескиве копии од многу работи се одлични. Изработката често знае да е евтина, ама тоа лесно се средува (менуваш кабли, прелемуваш кај што треба, менуваш компоненти некои ако има потреба), ама освен тоа, реално гледано, за релативно мала сума на пари, добиваш полу-професионален алат кој кај нас може да те чини мноооогу повеќе
... а многу често и го нема
.
ако даваш 2$ за термопар...кај отишле 2, благодарение на невероватните пребарувачки вештини на Гига, за 3$ има цела рачка
Абе не е комплицирано, аман
. Бараш тоа што ти треба, подесуваш филтри (Free shipping, Price + Shipping Lowest first, Buy it now) и толку
.