Јас би одел со било која со LED дисплеи, не LCD, OLED или VFD дисплеј. Генерално, сите користат веќе некој вид на микроконтролер, тука нема збор. Прашањето е... што ако ми се расипе дисплејот или го зезнам при поправка на друг проблем со станицата :S. Ај, можеби и има заменски, ќе ги купиш од кај Кинезиве, ама па треба да чекам додека стигнат, па пак да ја отворам, па да го монтирам, па дали може да се монтира, ако е LCD, можно е да е врзан со графитни flat кабли, па...
.
Мое мислење е дека алатот треба да биде практичен, издржлив и лесно одржлив (ако се расипа, лесно да може да се поправи). Овие три работи не одат секогаш една со друга, но гледам ако можам да избегнам ситуации во кои алатот тешко може да го поправам. Комерцијалните уреди може да се fancy и да имаат „не знам какви“ опции... тоа не треба да е одлика на алатот. Ако имањето „не знам какви“ опции значи поголеми шанси да јас не можам да го поправам или да најдам заменски дел за него некој ден, сепак би се одлучил за оној со помалку опции, но кој има повеќе шанси да го поправам поради поголемата достапност на компонентите.
За кој и да се одлучиш, не заборавај откако ќе го земеш да ставиш заштитна моќна зенер дидода од 5.6V измеѓу Vcc и GND на микроконтролерот
. Ако изгори, кој знае дали ќе може да најдеш заменски софтвер, а и да најдеш, најверојатно ќе треба нешто да преправаш, така да, варди го чипот и софтерот
, се останато може да се најде и да се смени
.