Pozdrav Maki!
Sve sto mogu da zakljucim ovako na prvi pogled je da si nekako nepotrebno ali poprilicno ratoboran i to u nekom generalnom smislu jer opazam ucestale konfliktne rasprave na mnogim mestima i temama, osim u onima u kojima ti ucesnici povladjuju i slazu se sa tobom. Mislim da nema razloga za takvim stavom prema bilo kome a posebno ne prema meni iz vise razloga koji bi trebalo da su ti jasni.
Firmu NAIM vrlo malo poznajem kao i njihov razvojni put. Na tom testu koji sam pomenuo, ja sam pretstavio svoj dizajn a jedan od ucesnika je kao zastupnik NAIM-a doneo ta pojacala i pratecu opremu i literaturu pa pretpostavljam da bi on valjda znao sta i kako treba jer ih je godinama zastupao a sama osoba po strucnosti i znanju nije ni malo "naivna". Niti sam ja ikada video njihove brosure niti znam sta pise u njima niti sta su i kada uvodili na trziste. Opsti zajednicki zakljucak na visesatnoj diskusiji koja je posle testa odrzana je da je neprihvaljivo da se neki uredjaj svrstava u visoku ili u najvise klase a da pri tom bude u takvoj meri zavistan od perifernih komponenata. Niko nije rekao da su NAIM uredjaji losi vec da je neozbiljno i tehnoloski nezrelo za njih ili za bilo koju drugu firmu, da budu toliko zavisni od perifernih komponenata.
Inace, NAIM nije ni morao da radi svoja istrazivanja jer su te stvari mogli lako naci u radovima koje su objavili Nevil Thiele i Richard Small jos krajem 60'-tih i pocetkom 70'-tih godina, dakle 10-15 godina pre njih.
Nemoj zameriti, ali ja sam u slicnim raspravama do sada bio barem nekoliko stotina puta pa ovde to necu nastaviti znajuci kako te rasprave obicno dalje teku i kako se zavrsavaju. Pozdravljam te i branim i podrzavam TVOJE pravo na sopstveno misljenje i pogled na stvari iako se ja ne moram sa time slagati. Time branim isto takvo svoje pravo.