Author Topic: Изработувам печатени плочки (ППК)  (Read 13675 times)

Offline malkjos

 • Ентузијаст
 • **
 • Posts: 81
Отворија ти, па јас ке се уклучам

Online LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3073
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
« Reply #31 on 17.09.2015, Thursday, 21:59:07 (Edited 08.08.2017, Tuesday, 21:34:35) »
Пак се заиграв малце со силк-скринот... :DPeople who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline MURO

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 140
Сакаш да кажеш дека се правени со сито?

Online LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3073
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
« Reply #33 on 18.09.2015, Friday, 21:12:41 (Edited 18.09.2015, Friday, 21:14:23) »
Не, ама тој е називот за распоредот на елементите од горе, не сум чул некој да ги вика тонер-скрин... ;) ;D
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline MURO

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 140
Ха ха. Не, обично силк скрин го викаат ситото па помислив дека работиш со тоа. Но, како и да е ми треба човек што работи со сито ама и изработува плочки комплетно (без дупчење). Значи повеќе исти плочки по прифатлива цена, нели.

Online LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3073
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
« Reply #35 on 18.09.2015, Friday, 21:21:49 (Edited 18.09.2015, Friday, 21:25:06) »
Хаха, знам, ама не работам со сито, не ми се исплаќа пошто најчесто правам само по една-две исти плочки. Ако ти треба количина мислам дека било кој што работи со сито ќе се нафати да ти направи плочки, колку повише толку поефтино ќе ти дојде парче... ;)
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Online LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3073
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
« Reply #36 on 06.11.2015, Friday, 13:47:41 (Edited 30.04.2018, Monday, 16:57:06) »
Последната тура...

People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Online LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3073
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
« Reply #37 on 23.11.2015, Monday, 12:28:55 (Edited 30.04.2018, Monday, 16:56:45) »
Последно:

За да не биде се така едноставно, малце тенки водови и SMD... ;)

People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Online LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3073
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
« Reply #38 on 21.03.2016, Monday, 14:17:03 (Edited 30.04.2018, Monday, 16:56:25) »
Дел од последните... ;)People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Online LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3073
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
« Reply #39 on 13.07.2016, Wednesday, 16:36:28 (Edited 30.04.2018, Monday, 16:56:06) »
Дел од последните:
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Online LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3073
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
« Reply #40 on 02.10.2016, Sunday, 16:51:57 (Edited 30.04.2018, Monday, 16:55:41) »
Мини серија засилувачи со LM... (плочка плус распоред на елементите):People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Online LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3073
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
« Reply #41 on 16.01.2017, Monday, 14:28:06 (Edited 30.04.2018, Monday, 16:54:54) »
Нешто од последните:По желба на муштеријата - од шема преку цртање и изработка на плочка до комплетен склопен и испитан уред (иначе ова се модули за аналоген модуларен синтисајзер ;))...


People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Online LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3073
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
« Reply #42 on 31.01.2017, Tuesday, 18:40:22 (Edited 30.04.2018, Monday, 16:54:02) »
Нешто од последните...

Повторно по желба на муштеријата, од нацрт, преку плочка, до готов склопен и испитан модул (Big Muff PI дисторзија и VCF за аналоген модуларен синтисајзер)...
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Online LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3073
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
« Reply #43 on 14.02.2017, Tuesday, 19:50:54 (Edited 30.04.2018, Monday, 16:53:31) »
Уште три нови модулчиња за аналоген модуларен синтисајзер - Sample & Hold, LFO, Dual Gate to Trigger + Invertor...


People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Online LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3073
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
« Reply #44 on 22.02.2017, Wednesday, 15:20:08 (Edited 30.04.2018, Monday, 16:53:11) »
Нешто од последните, плус едно MIDI модулче со 16F688... ;)

People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio