Author Topic: Изработувам печатени плочки (ППК)  (Read 13672 times)

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3073
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Изработувам печатени плочки (ППК)
« Opened on 31.03.2013, Sunday, 22:36:40 (Edited 01.10.2016, Saturday, 23:12:26) »
Изработувам печатени плочки со тонер-трансфер техника, може од готов предлог во некоја од програмите наменети за тоа (Sprint Layout, Eagle...), а по договор може и од скенирана слика, фотографија и сл., цената е 3ден. од cm2 на пертинакс, плочката ја добивате избушена и премачкана со калафониум. По желба може да се направи и силк-скрин со минимална доплата. Ако не е поинаку нагласено сите дупчиња ќе бидат избушени со бургија 0,8mm (освен дупките за монтажa 3,2mm), а ако треба може да бидат и со некоја друга димензија (од 0,5mm па нагоре), исто така ако треба на плочката може да се направи отвор, лежиште и сл. со било каква форма, а исто така и целата плочка може да биде во било која форма - правоаголна, кружна, елипсеста, некоја специјална форма итн., се тоа е влезено во цената. По договор плочките може да бидат и калаисани наместо премачкани со калафониум.
Напоменувам дека не мора да се нарачува поголема количина, изработувам и само една плочка ако е потребно ;).
За се што треба пишете ми на ПП.

Еве неколку примери на готови плочки:

Еве уште еден пример на готов комплет плочки, избушени со 0,8mm и 1mm соодветно, со посебен отвор за монтажа на конектор на помалата плочка, со монтирани подножја и премачкани со калафониум:
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline batka

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9428
Ќе те имам во предвид ;D ;D

Offline StefanJapanac

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 153
Од кој град си, веројатно преку Карго ке се прави размена така?

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3073
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
« Reply #3 on 01.04.2013, Monday, 16:07:38 (Edited 10.10.2013, Thursday, 12:32:41) »
Тие што се од Скопје ќе ги добијат плочките на рака, за сите останати ги праќам по карго, пошта или сл.
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline StefanJapanac

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 153
Доста интересна понуда ке те имам и јас у предвид

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3073
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
« Reply #5 on 13.04.2013, Saturday, 10:43:47 (Edited 30.04.2018, Monday, 17:31:58) »
Дел од последната тура плочки...People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3073
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
« Reply #6 on 26.04.2013, Friday, 11:32:39 (Edited 30.04.2018, Monday, 17:32:16) »
Прецртување и клонирање на веќе склопени фабрички плочки ;) (цена по договор):People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3073
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
« Reply #7 on 16.08.2013, Friday, 13:26:15 (Edited 30.04.2018, Monday, 17:35:32) »
Нешто од последната тура...People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3073
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
« Reply #8 on 23.11.2013, Saturday, 09:10:20 (Edited 30.04.2018, Monday, 17:35:57) »
Од тонер до готова плочка...
Набавив неколку табаци квалитетен кунздрук, споредено со тоа што го продаваат по книжарите разликата е драстична, после неколку минути во вода самиот се одлепува и остава совршен отпечаток секој пат... :)

People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline dimce

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 257
 • Gender: Male
Чиста 10ка браво прва прилика ке ми треба Двопстрана плочка да се печати за стерео кодер ке ти ја донесам плочката или преку пп ке ти ја пратам да видиш што како треба да се испечати.Бара детали на водови а гледам кај тебе ги има деталите.Кетреба на двостран витропласт да се печати.Пздрав

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3073
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
« Reply #10 on 21.01.2014, Tuesday, 13:34:44 (Edited 30.04.2018, Monday, 17:36:24) »
Нешто од последниот пат
Пред и по калаисувањеPeople who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline nikola_bb

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 380
Не сум ја видел темава, мене лордзи ми има правено плочки дури едната беше и за смд компоненти и сум задоволен од квалитетот на истите. Така да пофалби :)

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3073
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Изработувам печатени плочки (ППК)
« Reply #12 on 05.03.2014, Wednesday, 20:30:03 (Edited 30.04.2018, Monday, 17:36:49) »
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline dimce

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 257
 • Gender: Male
Здраво колку пари би ме коштала плочката со шема од елката сакам за подарок да ја дадам.Ви благодарам

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3073
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Ти пишав ПП...
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio