Author Topic: електроника за Фрижидер  (Read 1104 times)

Offline denis

 • Нов член
 • *
 • Posts: 15
електроника за Фрижидер
« Opened on 05.02.2013, Tuesday, 15:34:00 (Edited 12.04.2013, Friday, 15:47:15) »
Здраво.Имам една електроника од фрижидер и на нејзе беше изгорен осигурачот и RTC ( мислам дека станува збор за осцилато) ако не грешам ете слики од елементот и плочката ке може ли некој да ми помогне за што елемент станува збор и како да ја поправам.Елементот се наога веднаш после осигурачот и писува на него
005
04  личи на керамички кондензатор


Offline StefanJapanac

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 153
Одг: електроника за Фрижидер
« Reply #1 on 05.02.2013, Tuesday, 16:47:22 »
Jas na slikava nisto ne gledam, daj fokusiraj malku

od tablet pisuvam

Offline Bojan

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3219
 • Gender: Male
 • Turn it ON and keep it ON
Одг: електроника за Фрижидер
« Reply #2 on 05.02.2013, Tuesday, 16:57:03 »
ни ја ништо не гледам, ама обично се става NTC отпорник за да се намали струјата при палење на уредот..
Теоријата е ,кога се знае се,а ништо не функционира.Праксата е кога се функционира ,а не се знае зошто.Ние во Македонија успешно ја спојуваме теоријата и праксата ,при што ништо не функционира и никој не знае зошто!!!
(позајмено од batka)

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12410
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Одг: електроника за Фрижидер
« Reply #3 on 05.02.2013, Tuesday, 17:25:08 »
Да, сликата е матна, сликај повторно со macro.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline denis

 • Нов член
 • *
 • Posts: 15
Одг: електроника за Фрижидер
« Reply #4 on 06.02.2013, Wednesday, 17:29:29 »
Во ред е се снајдов.

Offline batka

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9429
Одг: електроника за Фрижидер
« Reply #5 on 06.02.2013, Wednesday, 20:46:49 »
Кога веке си се снашол,потруди се барем да опишеш како си се снашол.Имаше челенови кои пишаа да ти помогнат,па треба кон нив да си фер и да дадеш објаснување.

Offline StefanJapanac

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 153
Одг: електроника за Фрижидер
« Reply #6 on 06.02.2013, Wednesday, 20:56:25 »
Од такви како тебе ми се гади, кога веќе бараш помош од овој форум, напиши што си направил. Не дека многу сум ти помогнал(ништо не ти помогнав) ама навистина некоректно однесување.

Offline najdo

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 416
 • Gender: Male
Одг: електроника за Фрижидер
« Reply #7 on 06.02.2013, Wednesday, 21:37:21 »
Хахаха, стефанјапанец, да не претера малце ... да беше чоеко до тебе ке го истепаше  ;D

Offline batka

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9429
Одг: електроника за Фрижидер
« Reply #8 on 06.02.2013, Wednesday, 21:42:09 »
Па во право е ,сепак без такви  изрази,ке помисли некој овие ке се истепаат ;) Стално тоа го потенцирам: некои колеги Форумов го користат само во стил -  мене решите ми го проблемот,па после ке ме снема! Или * јас само продавам,за друго ке видиме!*.Не е фер кон оние што се потрудиле да дадат или посочат некој одговор или решение,а кога човек ке си заврши работа - чао! Без образложение.Е,па тоа навистина нервира.

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12410
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Одг: електроника за Фрижидер
« Reply #9 on 07.02.2013, Thursday, 06:51:51 »
Нема везе, јас веќе се навикнав на вакви ситуации... се снашол, ОК... не пишал како, ништо ново... life goes on ::).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."