Имам кратак фитиљ,извињавам се.
Тоа дефинитивно не е доблест... барем не на форумов... ако си вратар или војник, да, можеби.
Маки душо, немав намера да се мешам пошто темата отиде сосема надвор но многу ја поштувам одлуката на самите креатори на форумот за кирилично писмо и зачувување на литературното изразување и во контекст на твојот заклучок дека треба да се научат основите на електониката па да се учествува на форум од ваков вид , би те советувал Маки прво да научиш да се изразуваш и пушуваш литературно па после да се приклучиш на расправијата .
Токму она што сакав и јас да го напоменам! Maki, на сите делиш памет за тоа колку знаат или не знаат... а си се запрашал дали знаеш Македонски или не? Сите ние доаѓаме од некоја средина во која се практикува определен дијалект, ама ти... извини вака, ама никаде немам видено повеќе србизми... можеби имам чуено во Јади бурек со Јанко
.
izotop, душо, „поштувам“ е србизам, треба „почитувам“.
Се фати за еден збор. Тебе... не можам да ти ги избројам... и тоа на кратките post-ови, кој знае колку има во долгите
.
Ако е таква работава, izotop пиша и „оштро“, што не е Македонски збор, на Македонски е „остро“, па сигурно нема да му замерам за еден или два збора.
Не ми е проблем литературно да се изразувам,само што ќе ми одземе повеќе време во пишувањето.
Huh
! Не ми е јасно како повеќе време ќе ти одзема, да не треба да се концентрираш за да пишуваш литературно? Не знам што те учеле во школо тебе, ама јас учев Македонски. Кој знае како ти изгледале писмените ако вака ти изгледа online речникот
.
Не се извинувај за офтопик, зашто цела тема е офтопик.
Јас предлагам да се избрише цела тема, доколку се согласува членот Hahahaha
Ќе се подели и избрише за некој ден.