Author Topic: Мало регулирано напојување 0-14V, 0-800mA  (Read 6057 times)

Online LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2883
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Еве уште едно мало напојување со регулација, може да се најде при пробување некои помали склопови. Во прилог се дадени шемата, објаснувањето, списокот на делови, нацрт за плочката во Eagle и нејзин 3D модел.
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline Zdravkovski

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 505
 • Gender: Male
 • elektricar
  • најдобриот електричар во Велес
многу убаво изгледа  :)

Online LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2883
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Да, и мене ме бендиса, сега уште да го преправиме за поголем напон и струја... ;) :)
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline Bojan

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3217
 • Gender: Male
 • Turn it ON and keep it ON
за струја полесно би било да се преправи, напонот е проблемот... :/
Теоријата е ,кога се знае се,а ништо не функционира.Праксата е кога се функционира ,а не се знае зошто.Ние во Македонија успешно ја спојуваме теоријата и праксата ,при што ништо не функционира и никој не знае зошто!!!
(позајмено од batka)

Online LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2883
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Да, за струјата би требало само да намали вредноста на R17...
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline Bojan

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3217
 • Gender: Male
 • Turn it ON and keep it ON
или да се смени референтниот напон... :)
Теоријата е ,кога се знае се,а ништо не функционира.Праксата е кога се функционира ,а не се знае зошто.Ние во Македонија успешно ја спојуваме теоријата и праксата ,при што ништо не функционира и никој не знае зошто!!!
(позајмено од batka)

Online LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2883
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Го направив ова и супер си работи... ;)
Напомена дека ладилниците на сликата се колку за проба, би требало да се стават поголеми.

People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Online LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2883
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Одг: Мало регулирано напојување 0-14V, 0-800mA
« Reply #7 on 24.06.2015, Wednesday, 14:44:50 (Edited 14.04.2018, Saturday, 19:19:51) »
Денес завршив една дупла верзија од ова напојување, мислам дека добро излезе, ќе се најде за напојување некои помали уреди... ;)

People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 11789
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Супер скоцкано, како и секогаш ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline nsu

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1308
Како купечко супер е ;)
Кога си на дното во животот ќе дознаеш колку малку пријатели имаш

Online LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2883
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
По барање на членот Nikol4e, еве ја плочката и во PDF.
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline Nikol4e

 • Ентузијаст
 • **
 • Posts: 58
Благодарам  ;D