Author Topic: Екстра засилувач, од слаб ФМ предавател до моќен предавател  (Read 777 times)

Offline DX-er

  • Администратор
  • Топ Експерт
  • *****
  • Posts: 6250
  • Gender: Male
    • Докажи дека си човек и речи стоп за убиствата на бебиња! Ако не си човек, требало и тебе да те абортираат :)
Екстра засилувач, од слаб ФМ предавател до моќен предавател
« Opened on 18.01.2011, Tuesday, 01:40:17 (Edited 18.01.2011, Tuesday, 10:32:56) »
Се работи за засилувач кој вашиот пре-слаб предавател кој има мал домет ке го претвори во предавател со голем домет кој ке достигне повеке од 5km на отворено.
Се работи за засилувач кој му е потребно само 7-10mW влезна снага а дава 400mW излезна снагаЦелосното објаснување околу изградбата на засилувачот ке најдете на следниов линк:
Code: [Select]
http://www.sm0vpo.com/power/400mw01.htm
Автор на шемата е: Harry lythall познат како SM0VPO и шематае превземена од неговиот сајт sm0vpo.com
Чувството кога некој ограничен со размислувањето ке зборува за двојни аршини/мерки/правила... бљак...

кликни тука за инфо околу форумот.